Cegeka-dochter NSI breidt uit in Franstalig België met overname BuSI

overname nsi buSI

Met de overname van BuSI verstevigt NSI, een dochteronderneming van Cegeka, zijn marktpositie in Franstalig België. Het bedrijf krijgt zo nog meer voet aan de grond in Brussel.

NSI maakt met een persbericht de overname van Groupe BuSI, een IT-bedrijf met hoofdzetel in Brussel, formeel. Het zou gaan om een volledige overname waarbij NSI alle aandelen van Groupe BuSI heeft overgekocht. Financiële details over de transactie worden niet vrijgegeven.

De overname van BuSI zet de groeiambities van NSI, dochteronderneming van Cegeka, op de Franstalige ICT-markt van ons land in de verf. Dat verklaart ook CEO Manuel Pallage in het persbericht. “Deze overname is een verder bewijs van ons streven om uit te groeien tot een belangrijke speler in de Belgische ICT-markt. We versterken onze aanwezigheid in de regio Brussel.”

Bernard t’Kint, CEO van BuSI, noemt de overname een ‘convergentie van waarden, expertise en complementaire vaardigheden’. BuSI is een Belgisch-Luxemburgse IT-speler die in 2002 werd opgericht en bedrijven en overheidsorganisaties ondersteunt bij grote IT-projecten. Het bedrijf telde anno 2022 zo’n 260 werknemers.

Sterke groei in Franstalig België

Met de overname groeit het aantal werknemers van NSI op zijn beurt verder naar 1400. Het bedrijf uit Luik sloot zich in 2009 al aan bij de Cegeka Group. Sindsdien is NSI sterk gegroeid in Franstalig België en Luxemburg. NSI werkt onder meer samen met Citymesh, een zusteronderneming binnen Cegeka, samen aan de uitrol van private 5G-diensten in Wallonië.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home