Capgemini lanceert portfolio met AI-oplossingen voor bedrijven

Capgemini

Capgemini lanceert met ‘Perform AI’ een nieuw productportfolio voor bedrijven om AI-oplossingen te bouwen en op schaal te benutten. Daarmee wil het bedrijf ondernemingen ondersteunen om tastbare bedrijfsresultaten te bereiken.

Perform AI biedt een complete reeks oplossingen om artificiële intelligentie in hun organisaties te integreren. Volgens onderzoek van de IT-dienstverlener leiden misvattingen en zorgen bij ondernemingen tot een vertroebeld zicht op de risico’s en mogelijkheden van AI.

AI op schaal

Met het nieuwe portfolio biedt Capgemini naar eigen zeggen een antwoord op de kritieke AI-uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen. Het moet ten eerste helpen om AI op schaal toe te passen, voorbij de fase van proof-of-concept of losstaande implementaties.

“De meeste bedrijven experimenteren al met AI om bepaalde functies binnen hun bedrijf te transformeren, maar alleen degenen die het effectief en in de hele onderneming toepassen, zullen een waar concurrentievoordeel behalen”, zegt Lanny Cohen, Group Chief Innovation Officer bij Capgemini.

Maatwerk

Daarnaast moet Perform AI helpen bij het benutten van de kracht van mensen in relatie met AI, het transformeren van bedrijfsprocessen en het bewaken van een ethische en verantwoordelijke aanpak. Tot slot moeten ondernemingen AI kunnen gebruiken om innovatie te stimuleren en daar concurrentievoordeel uit te halen, aldus Capgemini.

Perform AI bestaat uit vier domeinen, die de vereiste flexibiliteit bieden voor een roadmap op maat om artificiële intelligentie binnen een bedrijf uit te rollen:

1. AI Activate
Geeft strategische richting en creëert de organisatie- en technologieplatformen voor waar en hoe AI in de onderneming moet worden toegepast voor een maximale impact.

2. AI Transform
Levert prestatieverbeteringen op basis van AI om bestaande businessprocessen te optimaliseren en de springplank te creëren voor groei op lange termijn. Dit doet Capgemini door de juiste AI-technologieën – temidden van talrijke oplossingen en tools – aan te reiken.

3. AI Reimagine
Maakt gebruik van de strategie en innovatiemogelijkheden binnen Capgemini Invent en Capgemini’s netwerk van Applied Innovation Exchanges om organisaties te helpen bij het bedenken van nieuwe producten en diensten, klantervaringen, operationele modellen en inkomstenstromen.

4. AI Engineering
Biedt services om de bestaande data en richtlijnen te verzekeren en levert betrouwbare AI-oplossingen in de productie en op schaal. AI Engineering richt zich op operationele kern van AI en ondersteunt elke fase van de transformatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home