De stad Brugge heeft een nieuwe raamovereenkomst gesloten met IT-dienstenleverancier Inetum. Het contract, met een maximale waarde van 295 miljoen euro en een looptijd van zes jaar, richt zich op softwarebeheer en ondersteuning voor Vlaamse publieke instellingen.
Brugge sluit een raamovereenkomst met Inetum. Het contract heeft een waarde van maximaal 295 miljoen euro. De nieuwe overeenkomst volgt op een Europese aanbesteding waarbij het voorstel van Inetum als meest voordelig uit de bus kwam. De samenwerking bouwt voort op een eerdere samenwerking van zes jaar.
lees ook
Inetum en Nutanix zetten in België samen schouders onder HCI
Publieke instellingen, waaronder steden, gemeenten en OCMW’s, kunnen via dit contract softwarelicenties aankopen of beheren via abonnementen. Het aanbod omvat onder andere Microsoft-software, antivirusprogramma’s, CAD/GIS-tools en virtualiseringssoftware. Verder voorziet Inetum onderhoud en ondersteuning voor zowel bestaande als nieuwe licenties, inclusief cloudopties.
Inetum behoudt de flexibiliteit om tijdens de looptijd van het contract nieuwe softwarelicenties toe te voegen, afhankelijk van de vraag. Hierdoor krijgen Vlaamse overheden toegang tot een breed scala aan up-to-date softwareoplossingen zonder zelf verantwoordelijk te zijn voor het beheer.
Stad Brugge als aankoopcentrale
Stad Brugge treedt op als aankoopcentrale voor meer dan 300 Vlaamse publieke instellingen. Tot de afnemers behoren steden, gemeenten, OCMW’s, politiezones en stedelijke vzw’s. Ook door steden georganiseerd onderwijs valt onder de overeenkomst. Dit centraliseert de toegang tot softwarelicenties en zorgt voor schaalvoordelen en gestroomlijnde processen.
Inetum benadrukt dat de samenwerking met Stad Brugge past binnen de strategie om de digitale impact van publieke instellingen te vergroten. Dankzij de integratie van oplossingen van Microsoft en andere softwareleveranciers wil Inetum efficiënte digitale ondersteuning bieden, zodat publieke instellingen zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Het bedrijf kondigde deze zomer al een samenwerking aan met zes gemeenten in de regio Zuiderkempen.