Belnet viert 25-jarig jubileum met blik op de toekomst

Dit jaar viert Belnet, het nationale netwerk voor onderzoek en onderwijs, zijn 25- jarige jubileum. In de toekomst wil Belnet WAN-projecten opzetten met andere grote federale overheidsdiensten. Dit wil het doen door verschillende sites aan te sluiten op de dichtstbijzijnde Point of Presence (PoP) van het Belnet-netwerk. Het verder professionaliseren van de organisatie behoort ook tot de doelstellingen voor de komende 5 jaar.

In september 1993 werd Belnet de eerste internetaanbieder van België. Sindsdien groeide het uit tot een staatsdienst in afzonderlijk beheer met 75 medewerkers, een netwerkcapaciteit van 100 Gbit/s en veelvouden daarvan en meer dan 200 aangesloten organisaties. Samen zijn zij goed voor een totaal bereik van meer dan 800.000 eindgebruikers.

Belnet ontwikkelde en introduceerde vijf jaar geleden govroam (government roaming). Vandaag de dag maken zestien openbare diensten en overheidsadministraties die op het Belnet-netwerk zijn aangesloten gebruik van deze roamingdienst. Belnets doelstelling voor de toekomst is volgens directeur Jan Torreele om het aantal aangesloten organisaties verder te verhogen en van govroam dé wifi-oplossing voor overheden te maken.

“Ook in de toekomst blijven we voor al onze klanten een trusted partner,” vertelt Torreele. “Het is onze missie om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan hun specifieke noden. We leveren voortdurend inspanningen om de kwaliteit van onze dienstverlening nog te verbeteren, want onze klanten rekenen op een permanent beschikbare connectiviteit. Operationele excellentie en het verder professionaliseren van onze organisatie zijn de komende vijf jaar dan ook onze belangrijkste doelstellingen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home