Belgische technologiesector groeit sneller dan rest van Europa

De technologiesector in ons land is voor het vijfde jaar op rij gegroeid. Volgens sectorfederatie Agoria doen we het zo beter dan andere Europese landen.

Sinds 2015 is de technologiesector in ons land met 11,5 procent gegroeid. Dat schrijft Datanews op gezag van sectorfederatie Agoria. De productiviteit steeg met 6,4 procent en de werkgelegenheid met 5,1 procent. Vandaag zouden er meer dan 313.000 mensen actief zijn in de Belgische technologiesector. Onder die vlag valt onder andere de maakindustrie, die verantwoordelijk is voor drie vijfde van de sector, en de dienstensector die instaat voor de rest.

Vijf jaar op rij

Het is het vijfde jaar op rij dat de Belgische technologiesector groeit. Het afgelopen jaar zag Agoria een stijging van 1,7 procent tot bijna 130 miljard euro omzet. De groei is volgens de federatie mede het gevolg van het beleid van digitale transformatie en de loonkost van de laatste jaren. Het regeringsbeleid moet vooral niet worden teruggedraaid, klinkt het.

Agoria stipt aan dat Belgische sites doorgaans bij de eerste zijn om te lijden onder de vertraging van de wereldeconomie, maar is deze keer anders. België doet het immers beter dan de rest van de Europese landen. Het einde van de groei is nog niet in zicht. De laatste vijf jaar ontstonden er ongeveer 19.600 banen in de technologiesector, tegen 2024 kunnen er daar nog eens 22.000 bijkomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home