Belgische dploy.ai-platform zorgt voor snelle en correcte uitrol AI

Dploy.ai is een nieuw platform dat ondernemingen helpt om AI en machine learning uit te rollen en snel tot een ROI te komen, met een duidelijk inzicht in de werkwijze van de modellen met het oog op compliancy.

De ondernemers achter de AI- en machine learning-scale-up Dataroots lanceren dploy.ai. Dat is een PaaS-oplossing die ondernemingen moet helpen om AI en machine learning snel en correct uit te rollen en te implementeren in de bestaande omgeving. Het platform van de Leuvense ontwikkelaars komt tegemoet aan het feit dat het voor bedrijven vaak moeilijk is om het succes van een experimenteel AI-experiment te vertalen naar een goede implementatie binnen de hele organisatie.

Compliancy

Centraal in het nieuwe platform staat transparantie en conformiteit. Het is belangrijk om te weten waarom een model tot een bepaalde conclusie komt, bijvoorbeeld wanneer een algoritme in een bank helpt op de kredietwaardigheid van een klant te bepalen. Wanneer die klant transparantie over een beslissing vraagt, zorgt dploy.ai ervoor dat de bank die kan geven. “Alles wordt traceerbaar”, verduidelijkt Bart Smeets, CEO van het nieuwe bedrijf. “De voorspellingen die werden gemaakt, door wie, met welke versie van welk AI-model en met welke performantie. Compliance & risk-afdelingen zijn zo helemaal in orde op vlak van auditability.”

Vlotte implementatie

Eenvoud van integratie is de tweede pijler. Volgens dploy.ai worstelen bedrijven met de integratie van een model in een bestaande IT-omgeving, waardoor de verwachte return on investment uitblijft. Het AI-platform neemt voor een groot stuk het integratie- en infrastructuurluik voor zijn rekening, naast het compliancy-aspect. De capaciteit van het platform is gebouwd op de ervaring die de oprichters opdeden bij dataroots.

Jonas Tundo, de CEO van Dataroots, verduidelijkt: “Om de kwaliteit van het AI-model en een succesvolle integratie te verzekeren, werken we bij elk project vanuit een vaste methodiek. Daarbij hoort ook het opzetten van de infrastructuur en de connectie tussen het model en de gebruiker, wat tot nu dus iedere keer in functie van een specifiek project gebeurde. Met dploy.ai hebben we dit nu in een platform-as-a-service gebundeld.”

Dashboard

Het platform is voorzien van een centraal dashboard waarin werknemers de hele werking van een AI-model kunnen bekijken. De gebruiker beslist zelf waar hij of zij de focus legt dankzij verschillende beschikbare modules. Zo kan je de nadruk leggen op prestaties van het model en ROI, of eerder focussen op GDPR-compliancy en uitlegbaarheid. Ook zijn er A/B-testmogelijkheden ingebouwd.

Lees ook: Vlaming staat aarzelend tegenover AI: bewustmaking essentieel

Met dploy.ai hopen de oprichters om AI uit de hypefase te halen en het potentieel ervan op een bevatbare manier voor bedrijven te verwezenlijken. Smeets: “Dploy.ai is een end-to-end platform dat snel, veilig en compliant artificiële intelligentie toepassingen laat uitrollen. Het wordt binnenkort dus een stuk eenvoudiger om het potentieel van AI zelf te ontdekken.” Sinds vorige week staat er een previewversie van het platform online. Daarmee kunnen bedrijven alvast gratis aan het testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home