Belgen op MWC: HeronTrack ontwikkelt ‘AirTags voor bouwmaterialen’

bouwmateriaal vinden herontrack

Op de beursvloer van MWC spraken we met enkele interessante Belgische techbedrijven. HeronTrack ontwikkelt AirTags-achtige trackers om rondslingerende bouwmaterialen terug te vinden.

Het Mobile World Congress heeft ook dit jaar weer een Belgisch tintje. Ons land heeft al enkele jaren een apart paviljoen waar bedrijven uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zich kunnen voorstellen aan de wereld. Dit jaar had ook het Brusselse startup-platform hub.brussels een eigen stand op de beurs waar we kennis konden maken met enkele opkomende bedrijven uit het gewest.

lees ook

De gekste technologische snufjes op MWC 2023

De stand van het in Charleroi gevestigde HeronTrack trekt onmiddellijk onze aandacht. Hun tafel ligt vol met speelgoedgereedschap. Maar het bedrijf is niet naar MWC afgereisd om te spelen, vertelt medestichter Luc Francis Jacobs ons. HeronTrack ontwikkelde een geautomatiseerd beheersysteem voor bouwmaterialen. “Bouwbedrijven weten soms gewoon niet waar hun materiaal zich bevindt. Wij proberen hen te helpen om verlies of diefstal te voorkomen”, zegt Jacobs.

AirTags

Het beheer van de materialen verloopt via een mobiele applicatie die Jacobs ons met veel plezier laat zien. “Via de applicatie kan je een stuk gereedschap lokaliseren. Hiervoor werken we met een zendertje dat we aanbrengen op het gereedschap. Daarnaast toont de applicatie je ook welke werknemers verantwoordelijk is voor het materiaal.”

De omschrijving van Jacobs doet ons denken aan de AirTags van Apple, die je ook kan vastmaken aan bijvoorbeeld je sleutels om die terug te vinden. Daar stemt Jacobs gedeeltelijk mee in. Hij haalt aan dat de sensoren van HeronTrack veel discreter zijn en ook een groter bereik hebben dan de zendertjes van Apple, tot wel tweehonderd meter. Via de applicatie kan ook de staat van het materiaal gecontroleerd worden om tijdig onderhoud te plannen.

HeronTrack is naar MWC afgezakt om investeerders aan te trekken. Jacobs: “We zijn een kapitaalronde gestart om één miljoen euro kapitaal op te halen. Het Mobile World Congress is de gelegenheid bij uitstek om potentiële investeerders te ontmoeten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home