BelGaN werkt na overname ON Semiconductor aan GaN-Valley in België

BelGaN site Oudenaarde

Alle 400 werknemers blijven aan boord en het komende jaar komen er nog tientallen jobs bij op de site in Oudenaarde.

Op termijn wil de BelGaN-site in Oudenaarde het hart vormen van een GaN-Valley in Europa. Wat is GaN zeg je? GaN-halfgeleiders zijn Galliumnitride-chips die vandaag al tal van opladers voor smartphones, tablets en laptops een stuk kleiner maken. Er is ook de beloftevolle toekomst dat de technologie de actieradius van hybride en volledig elektrische wagens kan doen toenemen met een vijfde.

Kijken we naar datacenters en 5G-basisstations, dan kan door het gebruik van GaN in plaats van silicium-chips het energieverbruik met 20 tot 30 procent dalen.

De wereldwijde markt van GaN-chips wordt momenteel op ongeveer 100 miljoen euro geschat. “Analisten verwachten dat over 5 jaar een klim naar meer dan 1 miljard euro per jaar realistisch is”, aldus BelGaN.

Van Silicium naar GaN

Binnen enkele jaren moet de BelGaN-site in Oudenaarde omgevormd zijn van een Silicium-site naar een innovatieve GaN-site. Dit zal een innovatie- en groei-impuls geven aan de regio en zowel op korte als op lange termijn zorgen voor extra tewerkstelling met tal van carrièremogelijkheden in R&D, operations en andere afdelingen.

BelGaN site Oudenaarde
Bron: BelGaN

Rob Willems, General Manager en VP Operations van BelGaN: “Dit is een nieuw en spannend hoofdstuk in de geschiedenis van onze Belgische halfgeleiderfabriek. GaN-chips worden een gamechanger in de elektrische auto-industrie en vele andere sectoren, een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst.”

Dr. Alan Zhou, CEO van BelGaN: “Ik zie de kans van mijn leven om vanuit Europa een ‘GaN-Valley’ uit te bouwen door gebruik te maken van imec’s innovaties in de volgende generatie GaN-gebaseerde elektrische systemen. Dit samen met het BelGaN-team dat al meer dan 10 jaar ervaring heeft in de ontwikkeling van GaN-technologieën en over meer dan 30 jaar ervaring beschikt in het produceren van halfgeleiders voor auto’s.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home