Basware SmartPDF AI registreert automatisch factuurgegevens

ai factuur basware

Basware versterkt zijn SmartPDF-dienst met de lancering van SmartPDF AI. De slimme tool helpt met de conversie van machinaal leesbare pdf’s naar e-facturen. De AI heeft volgens Basware een nauwkeurigheid van 97 procent.

Wie vandaag al SmartPDF gebruikt, moet geen nieuwe installatie of handmatige goedkeuring doorvoeren om de AI-assistent te integreren. SmartPDF AI verwijdert het toevoegen van factuurgegevens uit het proces. Het maakt daarbij niet uit of het om een nieuwe leverancier gaat die een eerste factuur stuurt, of een bestaande met een nieuwe factuuropmaak.

De tool is ontworpen om zo weinig mogelijk vragen te stellen aan. Wanneer die er toch zijn, neemt het de antwoorden mee in zijn AI om in de toekomst automatisch een beslissing te nemen. De AI houdt bovendien niet enkel rekening met tekst maar ook met functies zoals lettertypes, lijnen en logo’s. Het detecteert patronen om de uiteindelijke nauwkeurigheid te verhogen.

Nauwkeurigheid van 97 procent

“Met onze geschiedenis op het gebied van e-facturering en onze automatische extractiemogelijkheden beschikken we een zeer grote dataset om de nieuwe AI-modellen te trainen. Hierdoor weten we met vertrouwen de beoogde nauwkeurigheid van 97% te behalen”, aldus Dany De Budt, Country Manager bij Basware.

“Eenmaal toegepast op de historische klantfacturen, leert en verbetert de kunstmatige intelligentie telkens opnieuw met weinig menselijke interventie. Hierdoor bespaart de crediteurenadministratie veel tijd. We hebben al een wereldwijde zakelijke klant die op onze beoogde nauwkeurigheids- en kwaliteitsniveaus teert en zelf praktisch niets hoeft te verrichten. Binnenkort gaat een andere klant de pilotfase in. Met deze eerste resultaten hebben we er vertrouwen in dat de technologie nu klaar is voor alle klanten.”

De informatie blijft te allen tijde in een elektronisch formaat, waardoor fouten bij het extraheren van gegevens worden geëlimineerd. Dat betekent dat er minder papier nodig is, minder handmatige handeling, betere gegevensnauwkeurigheid en snellere verwerking van facturen.

Tip: Basware maakt dashboard voor CO2-uitstoot per factuur

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home