Basware biedt wereldwijde oplossing voor versnelde e-facturatie

e-facturatie

Basware, specialist op het gebied van e-facturering, lanceert een wereldwijde verzendoplossing waarmee organisaties al hun facturen elektronisch naar bedrijven, overheden en consumenten kunnen sturen. De specialist voldoet naar eigen zeggen hiermee aan de voorwaarden voor internationale e-facturen.

“We werken nauw samen met nationale en internationale partners, zodat onze klanten kunnen blijven voldoen aan veranderende regelgeving. Zo neemt Singapore bijvoorbeeld de Peppol e-factureringsstandaard over. Daarnaast werken we er actief aan om e-facturering op deze markt te brengen als gecertificeerd Peppol-accesspoint en Peppol-expert”, aldus Dany De Budt, country manager bij Basware.

Volgens hem biedt het bedrijf inmiddels meer dan zeventig e-factuurformaten aan en zijn er verschillende single access points, dan wel afleverkanalen, voor zowel zakelijke, overheids- als consumentgerelateerde facturen.

Verplichte e-facturatie voor B2B

Volgens de e-facturatiespecialist is de publieke sector de drijvende kracht achter de adoptie van e-facturering. Zo wordt B2B-facturatie vanaf januari 2019 in Italië verplicht elektronisch en zijn ook andere landen bezig met verplichte e-facturatie als het B2B-transacties betreft. Ook hebben meerdere EU-landen inmiddels e-facturering voor Business-to-Government (B2G)-transacties hebben ingevoerd.

De Budt: “Om aan multinationale vereisten te voldoen, zullen bedrijven meerdere manieren nodig hebben om e-facturen aan te bieden en de mogelijkheid om elk formaat te ondersteunen. Het opzetten van lokale functionaliteiten en nieuwe IT-projecten kan ingewikkeld en duur zijn. Het feit dat partijen dienen te voldoen aan meerdere wettelijke vereisten draagt ook niet bepaald bij aan een snelle adoptie. Maar door een single point of contact én partner voor onze klanten te zijn, kunnen we hen helpen e-facturen te versturen, hun processen te automatiseren en compliant te blijven naarmate zij groeien.”


Lees dit: Artificiële intelligentie maakt overal het verschil, ook in facturatie


Invoice to Cash

Voor kleine bedrijven en consumenten biedt Basware, in samenwerking met AcceptEasy, de Invoice to Cash-oplossing. De cloudgebaseerde service provider voor online, mobiele en sociale payments zorgt volgens het bedrijf voor snellere en eenvoudigere manieren om e-facturen te betalen. Iets dat zou bijdragen aan een versnelde cashflow en beter inzicht geven in betalingen.

Afgelopen maand introduceerde Basware ook al een nieuwe functie binnen Marketplace, die de samenwerking tussen kopers en leveranciers moet vereenvoudigen. Gebruikers kunnen daardoor voortaan gemakkelijker voorkeursleveranciers kiezen. Naast dat ook Mobile Search aan het pakket werd toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home