Basware lanceert ‘Spend Insights’ voor extra transparantie in uitgaven van bedrijven

Waar gaat je geld naartoe?

budget geld data

Basware kondigt twee nieuwe functies aan in zijn Analytics-oplossing: Spend Insights en een nieuwe analysefunctie om betalingsprestaties mogelijk te maken. Spend Insights doet wat het woord zegt: extra inzichten geven in je betalingen door middel van een aantrekkelijk visueel dashboard.

Spend Insights biedt een overzichtelijk dashboard waar je de volledige uitgaven kan terugvinden van het bedrijf gaande van direct, indirect, PO en niet-PO. Door middel van analytics krijg je een gepersonaliseerde aanbevelingen met voorgestelde acties. Basware heeft de tool ontworpen om inkoopafdelingen te helpen met het identificeren van besparingen.

Het dashboard presenteert alle data in een nieuwe gebruikersinterface waar je in enkele klikken gedetailleerde gegevens kan terugvinden zoals inzicht in geautoriseerde en contractgerelateerde uitgaven.

Behalve een nieuw en overzichtelijk dashboard biedt Spend Insights ook datagestuurde aanbevelingen. De tool toont de belangrijkste bestedingen van een bedrijf en laat weten welke acties ze kunnen ondernemen om hun leveranciersbestand te optimaliseren en risico’s te minimaliseren.

Weten waar het geld naartoe gaat

“Gezien de recente algemene financiële onzekerheden is bestedingsconsolidatie een van de belangrijkste strategieën voor organisaties”, zegt Dany De Budt, country manager bij Basware Benelux.

“Voordat ze onnodige kosten gaan besparen, willen organisaties precies weten waaraan ze hun geld uitgeven. Dat is waar het Spend Insights-dashboard voor dient. Het dashboard is gebouwd op de ruggengraat van Basware’s vermogen om alle facturen van een organisatie vast te leggen en zo honderd procent zichtbaarheid van de uitgaven te bieden. Het dashboard biedt volledige zichtbaarheid op een geautomatiseerde manier. Hierdoor kunnen organisaties effectievere, op gegevens gebaseerde beslissingen nemen.”

Naast de lancering van Spend Insights verbetert Basware ook de functie voor betalingsprestaties. Die bevat nu de betalingsstatus en gerelateerde details, waardoor de financiële afdeling met leveranciers kan samenwerken om de datakwaliteit te verbeteren, naast het proces voor het indienen van facturen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home