BASF pompt 25 miljoen dollar in Leuvense 3D-printspecialist Materialise

Materialise

Chemiebedrijf BASF breidt zijn samenwerking met het Leuvense Materialise uit en investeert 25 miljoen dollar in de 3D-printspecialist.

BASF en Materialise werken samen aan het verbeteren en sneller op de markt brengen van materialen en software voor verschillende 3D-printtechnologieën. Daarbij richten ze zich voornamelijk op toepassingen voor consumptiegoederen en in de auto- en luchtvaartindustrie.

3D-printing biedt het potentieel om volledig gepersonaliseerde producten met een massamethode te produceren, waardoor kosten flink kunnen worden gedrukt. Het laat ook toe om sneller prototypes te bouwen en producten te optimaliseren met functionele verbeteringen, zoals een lichter ontwerp dat met klassieke technologieën niet haalbaar is.

Investering

De nieuwe overeenkomst laat BASF toe om zijn materialen systematischer en op grotere schaal te testen op de machines en infrastructuur van Materialise. Die laatste ontvangt op zijn beurt 25 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) om te investeren in de verdere ontwikkeling van zijn technologieën.

“Om de acceptatie van 3D-printen als aanvullende productietechnologie voor eindproducten te vergroten, eisen onze industriële klanten steeds meer controle, meer keuze en uiteindelijk lagere kosten”, zegt Fried Vancraen, CEO van Materialise. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met een toonaangevende fabrikant van materialen zal bijdragen aan het versnellen van de acceptatie van 3D-printen in bestaande verticale markten en het creëren van aanzienlijke bedrijfsopportuniteiten in nieuwe markten.”

Materialise is een wereldspeler in 3D-printing, met meer dan 27 jaar ervaring. Het Belgische bedrijf biedt onderdak aan de grootste groep ontwikkelaars in de industrie en beschikt over een van de grootste 3D-printfaciliteiten ter wereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home