AWS wil blijven uitbreiden in 2023

aws

Van besparingen is geen sprake bij cloudprovider AWS. De cloudprovider wil in 2023 volop nieuwe mensen blijven aanwerven en investeren in datacenters.

Matt Garman, hoofd van de sales- en marketingafdeling van AWS, deed ambitieuze uitspraken tijdens de re:Invent-conferentie in Las Vegas. Waar veel bedrijven door de economische recessie tijdelijk de besparingsknop induwen, wil AWS in 2023 juist nieuwe werkkrachten gaan rekruteren. “Onze business blijft snel groeien. Ik ga er vanuit dat we ons personeelsbestand gaan uitbreiden”, aldus Garman.

Om die snelle groei te kunnen blijven ondersteunen, moet AWS ook blijven investeren in de bouw van nieuwe datacenters. Garman: “De groei van onze datacenters volgt de vraag in de markt. Onze supply chainmodellen vertellen ons nu om datacenters te blijven bouwen, dus zullen we ze ook bouwen.” AWS beschikt nu over 96 availability zones verspreid over 30 regio’s, met concrete plannen voor uitbreiding in vijf nieuwe regio’s.

Beste van de klas

Het gaat AWS dan ook goed voor de wind. De grootste leverancier van cloud computingdiensten wereldwijd noteerde in zijn meest recente kwartaalrapport een omzet van 20,5 miljard dollar, een stijging van 27 procent in vergelijking met 2021. AWS is dan ook uitgegroeid tot de meest succesvolle divisie binnen de Amazon-groep.

Toch zijn de uitspraken van Garman verrassend, aangezien de geluiden vanuit het moederbedrijf veel minder positief klinken. Bloomberg berichtte in november nog dat Amazon 10.000 werknemers op straat zal zetten. AWS lijkt dus voldoende maturiteit te hebben bereikt om een eigen koers te varen in het vaarwater van Amazon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home