AWS verwacht groeivertraging  door getemperde clouduitgaven

aws

AWS merkt dat klanten willen besparen op hun clouduitgaven. Door optimalisaties kunnen bedrijven hun uitgaven temperen, maar dat hakt in op de verwachte groei van de hyperscaler.

AWS merkt dat klanten meer en meer op zoek gaan naar manieren om hun uitgaven te controleren. Het tijdperk van ongebreidelde investeringen in de cloud lijkt zo minstens tijdelijk op z’n einde. Daardoor verwacht AWS een vertraging van zijn groei. CFO Brian Olsavsky: “Hoewel we afgelopen kwartaal een groei van 28 procent zagen, was die tegen het einde van het kwartaal al naar ongeveer 25 procent gedaald. Dat nemen we mee naar onze voorspelling voor het vierde kwartaal.”

Miljardenomzet

’s Werelds grootste cloudprovider blijft wel netjes groeien, al zal het dan misschien iets trager zijn. In zijn derde kwartaal haalde AWS zo’n 20,54 miljard dollar op, vergeleken met 16,1 miljard dollar in Q3 2021. Jaarlijks ziet de cloudreus zo’n 82 miljard dollar aan omzet binnenkomen. Er is met andere woorden geen reden tot paniek. Slechtere groeivoorspellingen voor Amazon zelf zorgden er evenwel voor dat het aandeel van het bedrijf een duik nam.

lees ook

Datacenters en de energiecrisis: wordt de cloud onbetaalbaar?

Voor AWS-klanten zijn er mogelijkheden om hun workloads te ondersteunen voor een scherper prijskaartje. Graviton is de belangrijkste troef van AWS. Servers die op de zelf ontwikkelde ARM-gebaseerde Graviton-chips draaien, zijn een stuk efficiënter dan hun Intel-equivalenten. Dat resulteert in een lager prijskaartje voor de klant alsook besparingen voor AWS zelf. Belangrijk, aangezien Olsavsky aangeeft dat AWS intussen meer dan twee keer zoveel betaalt aan energie vergeleken met de vorige jaren.

De populariteit van ARM en Graviton is goed voor AWS zelf, maar minder voor AMD en Intel. Ook zij rapporteren daardoor lagere verwachtingen voor de komende kwartalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home