AWS geeft de code voor SageMaker Neo vrij

Amazon Web Services (AWS) maakt zijn code voor SageMaker Neo beschikbaar voor ontwikkelaars. Het gaat om een van zijn belangrijkste machine-learning diensten, waarmee gebruikers trainingsmodellen voor machinaal leren kunnen uitvoeren in meerdere besturingsomgevingen.

Geekwire ziet het als een eerste stap van AWS om de betrokkenheid met de open-source community te vergroten. De afgelopen jaren kreeg de internetreus veel kritiek te verduren. Het bedrijf zou open-source projecten enkel gebruiken om meer omzet te generen, zonder iets voor de gemeenschap terug te doen.

Mogelijkheid valideren machine-learning modellen

Daar lijkt met het vrijgeven van de code van Neo-AI verandering in te komen. Chipmakers en softwareontwikkelaars krijgen nu de mogelijkheid om voor veel verschillende soorten apparaten machine-learning modellen te valideren. Voorheen was daar veel maatwerk voor nodig. Volgens AWS kunnen chipmakers met Neo-AI modellen ondersteunen, die zijn gebouwd met behulp van verschillende populaire mechanismen voor machinaal leren. Denk dan aan TensorFlow-, MXNet-, PyTorch-, ONNX- en XGBoost-modellen. Ook Intel, Nvidia en Arm zouden al aan boord zijn met de eerste release, terwijl de ondersteuning van Xilinx, Cadence en Qualcomm in de nabije toekomst wordt verwacht.

Snellere integratie

‘Door met het Neo-AI-project samen te werken, kunnen leveranciers van processoren hun aangepaste code snel integreren in de compiler op het punt waarop dit het grootste effect heeft op het verbeteren van de modelprestaties. Met dit project kunnen fabrikanten van apparaten de Neo-AI-runtime aanpassen voor de specifieke software- en hardwareconfiguratie van hun apparaten. De Neo-AI-runtime wordt momenteel gebruikt op apparaten van ADLINK, Lenovo, Leopard Imaging, Panasonic en anderen. Het Neo-AI-project absorbeert innovaties van verschillende bronnen in een gemeenschappelijke compiler en runtime voor machine learning om de best beschikbare prestaties voor modellen te leveren. Door optimalisatie te vereenvoudigen, laat Neo-AI geavanceerde modellen toe om te draaien op apparaten met beperkte middelen. Daar kunnen ze vervolgens nieuwe innovaties ontgrendelen op gebieden als autonome voertuigen, veiligheid van woningen en detectie van anomalieën’, aldus AWS in een blogpost.

Machine learning heeft een enorm potentieel om de ontwikkeling van applicaties te transformeren. Slechts een handvol bedrijven zou de expertise kunnen veroorloven, die vereist is om de tools te bouwen, ontwerpen en onderhouden die nodig zijn om alles te laten werken. Naar eigen zeggen is AWS een van die bedrijven, die machine-learning als een van de belangrijkste opkomende technologieën beschouwt.

 

Lees ook: AWS lanceert concurrerende document database voor MongoDB

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home