Autodesk kondigt mobiele 3D-printingrobot voor bouwsector aan

Autodesk kondigt een mobiele 3D-printingrobot aan om op bouwlocaties on-demand bouwonderdelen te printen. De softwarespecialist wil zo het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de bouwsector aanpakken, zo meldt ZDNet

Autodesk omschrijft de oplossing zelf als een ’toolbox’ voor de bouwindustrie. Een container gevuld met robots en 3D-printsystemen maakt het mogelijk om op locatie grote, bruikbare metalen onderdelen te printen. Zo kunnen naar eigen zeggen gebouwen sneller worden gebouwd, onderdelen nauwkeuriger geproduceerd en het tekort aan arbeidskrachten ingevuld.

 

Beeld: ZDNet.com

Een stijgende wereldbevolking leidt volgens de softwarespecialist tot een grotere vraag naar gebouwen. Dit heeft de bouwsector ertoe aangezet om nieuwe technieken voor het bouwen in overweging te nemen, inclusief de manier waarop delen van gebouwen worden gemaakt.

Autodesk laat weten nog deze winter de container vol robots en 3D-printsystemen in Europa te baan op te sturen.

3D-printing populair

Het fenomeen 3D-printing wordt door steeds meer bedrijven omarmd. Afgelopen zomer kondigden chemiebedrijf BASF en de Leuvense  3D-printspecialist Materialise nog een uitbreiding op hun samenwerking aan, waarbij BASF 25 miljoen dollar pompt in Materialise. De partijen werken samen aan het verbeteren en sneller op de markt brengen van materialen en software voor verschillende 3D-printtechnologieën. Daarbij richten ze zich voornamelijk op toepassingen voor consumptiegoederen en in de auto- en luchtvaartindustrie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home