Atos duidt (alweer) nieuwe CEO aan

atos

Philippe Salle zal per 1 februari de rol van CEO bij Atos overnemen van Jean-Pierre Mustier. Mustier stond pas sinds juli aan het roer van het bedrijf.

De puzzel bij het management van Atos lijkt moeilijk te leggen. Er wordt opnieuw een nieuwe CEO aangesteld. Deze keer gaat het over Philippe Salle die de functie van CEO overneemt van Jean-Pierre Mustier. Salle zal deze rol combineren met de functie van voorzitter van de raad van bestuur.

Nieuwe CEO

Atos bevindt zich al langere tijd in moeilijk vaarwater. De IT-dienstverlener is op zoek naar een overnemer maar kreeg tot op heden nog geen deal rond. Ondanks deze moeilijke tijden voert Atos wel een wissel door in het hogere management. Philippe Salle zal per 1 februari 2025 de rol van CEO op zich nemen, alsook de functie van voorzitter van de raad van bestuur.

“Ik ben me bewust van de uitdagingen die voor ons liggen, maar ook van de sterke punten van de Groep, van de kwaliteit van haar diensten tot de voortdurende inzet van haar werknemers, die ons in staat zullen stellen om samen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Groep te openen”, aldus Salle.

Hiermee neemt hij de plaats van Jean-Pierre Mustier in, die pas sinds juli aan het roer staat. Hij zal tot 31 januari 2025 optreden als CEO, en blijft lid van de raad van bestuur ‘om een ordelijke, constructieve en effectieve overgang te garanderen’.

“Ik ben verheugd Philippe Salle te mogen verwelkomen in de raad van bestuur. Philippe Salle is een zeer ervaren bestuurder wiens kwaliteiten en expertise in het leiden van blue-chipbedrijven een cruciale troef zullen zijn nu Atos naar de toekomst kijkt”, aldus Jean-Pierre Mustier, Chief Executive Officer van Atos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.