Arm CEO wil binnen vijf jaar helft van Windows pc-markt veroveren 

Arm

Arm wil in vijf jaar tijd een marktaandeel bereiken van vijftig procent onder Windows-pc’s met de recente lancering van Qualcomm’s Arm-gebaseerde Snapdragon X Elite CPU’s.  

De CEO van Arm, Rene Haas, wil in vijf jaar tijd de helft van de Windows-wereld veroveren, volgens een interview met Reuters. De leider van de CPU-architectuurontwerper is heel optimistisch over de recente lancering van Qualcomm’s Arm-gebaseerde Snapdragon X Elite CPU’s, en is ervan overtuigd dat deze processors een nieuwe generatie Windows AI-pc’s zullen aandrijven. Chipanalisten zien het eerder als een hoopvolle maar onrealistische gedachte. 

Optimistisch

“Om in vijf jaar vijftig procent te bereiken, zouden behoorlijk grote ontwikkelingen in de markt nodig zijn”, aldus Canalys-analist Kieren Jessop aan The Register. “Tegenwoordig is ongeveer 8-10 procent van de driemaandelijkse pc-leveringen Arm-gebaseerd, wat bijna volledig Apple Silicon is.” 

lees ook

Hoe zit het met Thunderbolt bij Windows op ARM-pc’s? 

Jessop voegt eraan toe dat ze “de voorspelling gedaan hebben dat 30 procent van de pc-markt in 2026 op Arm-gebaseerd zal zijn”. Zeker wanneer Haas het specifiek over Windows-pc’s heeft en niet pc’s in het algemeen, lijkt dat cijfer nog meer onhaalbaar te zijn op basis van de voorspelling van Canalys.  

Het zal voor Arm niet eenvoudig zijn om zowel de concurrentie met Intel als AMD aan te gaan, aangezien de pc-markt momenteel gebaseerd is op x86 CPU’s. Toch zal de groei van Arm in het Windows-ecosysteem volgens Canalys ook niet traag zijn. “De Snapdragon X Elite-chips van Qualcomm zullen een belangrijke factor zijn, net als een door Nvidia gemaakte Arm-processor voor de pc, aldus Jessop aan The Register.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home