Arlo stopt ondersteuning en gratis beeldopslag bij oudere camera’s

Arlo Pro 2

Gebruikers van bepaalde oudere modellen van Arlo camera’s en deurbellen verliezen binnenkort enkele functies. De camerafabrikant voert de wijzigingen door bij producten die de end-of-lifedatum hebben bereikt.

Eigenaars van Arlo-camera’s kunnen opgenomen beelden herbekijken op twee manieren. Wanneer de camera’s zijn gekoppeld aan een basisstation, dan kan de gebruiker de beelden lokaal opslaan. Een tweede manier is via de Arlo-cloud. Daar kunnen gebruikers tot zeven dagen gratis terug kijken. Onder andere dat beleid verandert binnenkort, meldt Tweakers.

End-of-life

Arlo heeft een lijst met gebruikersvoorwaarden gepubliceerd, waarin het meer uitleg geeft over de wijzigingen. Het gaat in de eerste plaats om oudere camera’s en deurbellen, waarvan de oudste al in november 2014 op de markt verscheen. De meeste producten op de lijst bereiken op 1 januari 2024 de end-of-lifedatum (EOL). Enkele toestellen bereiken in april dit jaar al de EOL (zie lijst). Dat is de technische term waarmee Arlo aangeeft dat het die producten niet meer zal verkopen, ondersteunen en updaten.

“De producten kunnen om verschillende redenen het einde van hun levenscyclus bereiken”, schrijft Arlo. “Dat kan gaan van gewijzigde marketingstrategieën tot technologische innovaties, ontwikkeling of alternatieve en meer efficiënte softwareplatformen. Arlo producten, inclusief de cloud-ondersteuning, evolueren doorheen de tijd en kunnen worden vervangen door nieuwe of meer functionele technologie.”

Gratis cloudopslag

De camera’s en deurbellen krijgen na de EOL geen nieuwe firmware-updates meer. Ook andere functies zoals e-mailnotificaties zijn niet meer van toepassing. De grootste verandering is echter dat de gratis cloudopslagfunctie eraan moet geloven. Arlo-gebruikers zonder abonnement konden de beelden tot zeven dagen gratis herbekijken. Die beelden werden opgeslagen in de Arlo-cloud. Vanaf 1 januari 2024 zullen de gebruikers moeten betalen om de beelden uit de cloud te bekijken.

Gebruikers van de bovenvermelde toestellen zullen minstens een maand voor de EOL op de hoogte worden gebracht van de veranderingen. “Voor hardware is het onze policy om een EOL ten vroegste vier jaar na de laatste productie door te voeren. De Gen3 introduceerden we in november 2014 en de camera was geproduceerd tot januari 2019. De effectieve EOL zal ruim vier jaar later zijn, in dit geval op 1 april 2023”, geeft Arlo nog mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home