Apple tekent AI Act niet, ondanks steun andere techgiganten

apple vs eu

Apple staat niet op de lijst van ondertekenaars voor de AI Act. Andere techgiganten waaronder Google en OpenAI sloten zich wel aan.

Apple blijft zijn rug keren naar de EU. Zo sluit het bedrijf Europa bijvoorbeeld uit met zijn nieuwe Apple Intelligence, die overal gebruikt kan worden behalve in Europa. Ondertussen is er een nieuw AI Act in de EU, maar ook hier lijkt Apple zich tegen te verzetten net zoals Meta, volgens Politico. Nochtans zijn andere grote spelers hier wel bij betrokken, waaronder OpenAI en Google.

AI Act zonder Apple

De Europese AI Act is een initiatief van de Europese Unie om maatregelen op te stellen omtrent kunstmatige intelligentie. 115 bedrijven tekenden reeds in voor de Europese AI Act. Deze bedrijven zijn niet van de minste en spelen een grote rol in de AI-wereldmarkt. Wie er ontbrak in het lijstje van ondertekenden die woensdag getoond werd in Brussel? Apple.

lees ook

Europees gerecht heeft beslist: Apple moet 13 miljard euro boete betalen, Google 2,4 miljard euro

In die lijst zitten onder andere wel enkele grote bedrijven zoals Google, OpenAI, Adobe, Microsoft en Samsung. Niet alleen Apple houdt zich afzijdig, maar ook Meta besloot niet in te tekenen voor de nieuwe AI Act. Deze Europese AI Act is een belangrijke stap voor de Europese Unie, om controle te kunnen uitvoeren op de snel ontwikkelende technologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home