Apple stelt NFC-technologie beschikbaar voor externe ontwikkelaars

apple pay

De Europese Unie en Apple hebben enkele weken geleden de strijdbijl begraven rond de NFC-technologie in iPhones. Nu laat Apple weten dat het zijn technologie, die het betalen met je smartphone mogelijk maakt, beschikbaar maakt voor externe ontwikkelaars.

Na een langdurig conflict tussen de Europese Unie en Apple, laat het bedrijf via een blogpost weten dat het zijn NFC-technologie open zal stellen voor externe ontwikkelaars. De Europese Commissie heeft Apple al jaren in het vizier, omdat de exclusieve toegang tot de NFC-mogelijkheden van de iPhone de concurrentie in de mobiele betalingsruimte zou beperken.

Als reactie hierop stelde Apple zijn technologie reeds open voor partijen in de regio. Nu kondigt het bedrijf aan dat het de toegang uitbreidt naar andere markten. Momenteel is de toegang nog beperkt tot enkele landen in een aankomende ontwikkelaarsversie voor iOS 18.1, maar meerdere landen worden later toegevoegd.

Toegang NFC-technologie

Near Field Communication (NFC) is de draadloze technologie met een kort bereik die achter de Apple Pay en Wallet zit. Hiermee kunnen iPhone-gebruikers met hun smartphone betalen. In de aankondiging van Apple staat de lezen dat het bedrijf zijn nieuwe NFC- en Secure Element API’s in de eerste plaats beschikbaar zal maken voor ontwikkelaars uit Australië, Canada, Brazilië, Japan, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Meerdere locaties worden op termijn toegevoegd.

lees ook

Apple en EU begraven strijdbijl rond NFC-betalingen

Ontwikkelaars kunnen met deze nieuwe API’s aan de slag om in-app contactloze transacties aan te bieden voor “betalingen in de winkel, autosleutels, gesloten lusvervoer, bedrijfsbadges, studentenpasjes, huissleutels, hotelsleutels, loyaliteits- en beloningskaarten voor verkopers en evenemententickets, met overheids-ID’s die in de toekomst worden ondersteund”, zo staat het beschreven in de blog.

Die toegang krijg je natuurlijk niet zomaar. “Om deze nieuwe oplossing in hun iPhone-apps te integreren, moeten ontwikkelaars een commerciële overeenkomst met Apple aangaan, de NFC- en SE-rechten aanvragen en de bijbehorende kosten betalen.” Meer details over deze overeenkomst maakt het bedrijf nog niet bekend.

De toegang tot deze NFC-technologie zou de innovatie kunnen bevorderen omdat andere ontwikkelaars nu ook aan de slag kunnen met deze technologie. Bovendien breidt dit de mogelijkheden uit van concurrenten in de mobiele betalingsruimte.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home