Apple lanceert AR-headset en slimme bril niet eerder dan in 2022

apple

Apple heeft de langverwachte uitrol van zijn eerste augmented reality (AR)-headset uitgesteld naar 2022. Bovendien lanceert Apple naar verwachting zijn slimme bril ook later dan gepland, in 2023. 

Volgens insiders waar The Information mee sprak, hebben Apple-managers afgelopen oktober tijdens een interne presentatie aan werknemers de product-roadmap van het bedrijf voor de apparaten in kwestie gedeeld. Zo zou Mike Rockwell, Vice President bij Apple, onder meer nieuwe details hebben verstrekt over het ontwerp en de functies van de AR-headset, die de codenaam N301 draagt.

Mixed-reality-headset

De AR-headset zou een zogenaamde mixed-reality-headset zijn, een combinatie van zowel AR als virtual reality (VR). De N301 maakt gebruik van externe camera’s om de omgeving van een gebruiker in kaart te brengen. Bovendien is de nieuwe VR-headset voorzien van een scherm met hoge resolutie.

De N301 lijkt volgens de eerste geruchten op een slankere versie van de VR-headset die Facebook afgelopen mei op de markt bracht, de Oculus Quest

Uitgaande van de eerste prototypes zal de slimme bril daarentegen strikt AR zijn en de looks hebben van een dure zonnebril. De batterij en chips zouden zijn weggewerkt in een dik montuur.

3D-sensor

Dat Apple aan een AR-heaset zou werken, is een gerucht dat al jarenlang speelt. Volgens rapporten leek het erop dat het de eerste helft van 2020 gelanceerd zou worden, maar het lijkt er inmiddels op dat de computergigant worstelt met de technologie.

Apple zou namelijk zowel de hardware als software van de N301 ontwikkelen. Zo wordt er naar verwachting een 3D-sensor uitgebracht, die volgens geruchten debuteert in de nieuwe iPad Pro. Deze staat gepland om medio 2020 gelanceerd te worden.

Bovendien werken zo’n 1.000 ontwikkelaars bij Apple aan een nieuw besturingssysteem, genaamd rOS. Een pluspunt is wel dat op het moment dat Apple de AR-headset en slimme bril op de markt brengt, zowel de software als coderingsbasis voor ontwikkelaars beschikbaar zijn.

Profijt sterke ontwikkelaarscommunity

Apple lanceerde eerder al tijdens zijn World Wide Developers Conference in 2017 de ARKit. Dat is een applicatie-programmeerinterface voor ontwikkelaars, bedoeld om AR-ervaringen voor iOS te creëren.

Ondanks dat ARKit in 2018 en 2019 voorzien is van updates, kan niet worden gezegd dat het ook een geweldige functie voor iOS-apparaten is. Wel heeft zich een sterke ontwikkelaarscommunity om ARKit heen gebouwd, waar Apple gebruik van kan maken. Dat is zeker een uitkomst naarmate de computergigant dichter bij de lancering van zijn speciale AR-headsets komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home