Apple breidt aanbod applicaties uit voor Windows 

icloud

Apple voegt nieuwe applicaties toe in een poging om zijn softwareaanbod te stroomlijnen. IPhone en Windows-pc komen stap voor stap naar elkaar toe.  

Heb je een iPhone maar kan je geen afscheid nemen van je Windows-pc? Apple breidt iTunes momenteel uit voor Windows-gebruikers en voegt enkele nieuwe applicaties toe: Apple Music, Apple TV en Apple Devices. Deze apps zijn ontworpen voor Windows 10 en hoger, en hebben als doel om een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden tussen iPhones en pc’s. Daarnaast voert Apple ook wijzigingen door aan het iCloud voor Windows-design. Alle apps zijn vanaf nu beschikbaar in de Microsoft Store.  

Nieuw design

Eén van de grootste veranderingen in de nieuwe iCloud voor Windows-app is het gewijzigde ontwerp. Dit ontwerp lijkt opvallend goed op een native Windows 11-app en ondersteunt de donkere modus in zowel Windows 10 als Windows 11. Daarnaast beschikt de app over een gestroomlijnd eerste installatieproces waarin je wordt gevraagd wat je wil synchroniseren en op welke manier. Op gebied van functionaliteiten is er niets veranderd. 

lees ook

Microsoft brengt 365-apps naar Apple Vision Pro, inclusief Copilot

Een andere belangrijke, zakelijke ontwikkeling is de Apple Devices-app. Die zal dienen om een back-up te maken van een iPhone of iPad op jouw pc, of wanneer je een systeemherstel wil uitvoeren voor iDevices in de herstelmodus. Daarnaast komt deze app ook van pas wanneer je updates wil installeren op apparaten met onvoldoende vrije ruimte.  

Ecosysteem Apple

Hoewel de synchronisatie tussen Apple- en Windows-devices al in de goede richting gaat, is er nog altijd ruimte voor verbetering. Er zijn nog steeds heel wat iCloud-functies die niet beschikbaar zijn in Windows, zoals de synchronisatie voor notities en herinneringen of native versies van Pages, Numbers en Keynote. De afgelopen twee jaar is het gebruik van een iPhone met een pc alvast aangenamer geworden. Dankzij de iMessage-ondersteuning kunnen iPhone-gebruikers hun sms-berichten ook via de pc bekijken en beantwoorden.  

Hoewel Apple uiteraard voorstander is van Apple-hardware met Apple-services, wil het ook degelijke apps voor concurrerende ecosystemen aanbieden, zodat ook gebruikers die een mix van apparaten hebben, de mogelijkheid hebben om toch binnen het ecosysteem van Apple te blijven.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home