Apollo biedt Intel vijf miljard dollar om revolutie te steunen

intel

Investeringsmaatschappij Apollo wil vijf miljard dollar overschrijven naar Intel om de hervormingsplannen een duwtje in de rug te geven.

Apollo Global Management heeft Intel een cheque ter waarde van vijf miljard dollar aangeboden. De investering is een symbolische akte van vertrouwen in de recent aangekondigde hervormingsplannen van de chipfabrikant. Gesprekken zitten nog in de verkennende fase en het is geen zekerheid dat Intel zal toehappen.

Beide organisaties zijn geen onbekenden van elkaar. Apollo sponsorde eerder dit jaar voor elf miljard dollar de bouw van een Intel-site in Ierland. Met een nieuwe bijkomende investering wil Apollo de hervormingen bij Intel mee op gang trekken. Er wordt de laatste jaren veel getwijfeld aan Intel, maar Apollo lijkt nog volop te geloven in de chipmaker.

Paleisrevolutie

Intel zit vandaag in zwaar water. Het kondigde vorige week nog een paleisrevolutie aan met een spin-off van de chipfabrieken, vertraging van de Europese chipfabrieken en als enige positieve nieuws een custom chipdeal met AWS. De slapende reus lijkt hiermee eindelijk weer wakker te schieten.

lees ook

Komt het nog goed met Intel?  

De toekomst van Intel kan echter nog een heel andere wending nemen. Vrijdagavond raakte bekend dat Qualcomm zijn zinnen gezet heeft op Intel. Qualcomm wil graag zijn voetafdruk in de pc-industrie vergroten en ziet in de malaise bij Intel een unieke opportuniteit daartoe. De komende weken zal duidelijker moeten worden hoe realistisch die plannen zijn. Het zou wel eens de grootste overname ooit binnen de techindustrie kunnen worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home