API-integratie is volgens enquête een kritieke bedrijfsstrategie

Cloud Elements heeft het 2018 State of API-enquête vrijgegeven om het belang van API-integratie en de toekomst ervan te verkennen. Van respondenten was 61% het eens dat API-integratie een noodzakelijke bedrijfsstrategie is.

APIs worden een cruciaal onderdeel van productontwikkeling, bedrijfsstrategie en schaalbaarheid. Maar om APIs met succes te stroomlijnen, moeten ze eenvoudig worden geïntegreerd. Cloud Elements heeft het 2018 State of API-rapport vrijgegeven om het belang van API-integratie te verkennen. Het rapport is gebaseerd op gegevens van meer dan 400 API-enthousiastelingen uit 44 landen verdeeld over 27 sectoren. Volgens het rapport is 61 procent van de respondenten het erover eens dat API-integratie een noodzakelijke bedrijfsstrategie is.

“Het is niet langer voldoende om een op zichzelf staand, geïsoleerd product te bieden,” stelt het rapport volgens een bericht op SDTimes.com. “Ontwikkelaars moeten flexibele platforms bouwen die niet alleen zeer functionele APIs bieden, maar ook naadloos integreren in het ecosysteem van producten en diensten die door hun klanten worden gebruikt. APIs vormen de basis voor dit netwerkeffect en moeten blijven evolueren om te voldoen aan de verwachtingen van ontwikkelaars. De rol die APIs en API-gebaseerde integratie moeten spelen bij het creëren van een klantgericht platform is een belangrijk thema dat we bij het bouwen van het rapport van dit ontdekten.”

Volgens het rapport beschouwt 57 procent van de respondenten hun organisatie als een platformaanbieder. Een van de belangrijke segmenten waar het rapport zich op richt, is de strategische verschuiving van integratie “Integratie is een fundamenteel onderdeel van een platformstrategie voor elk bedrijf”, zegt Ross Garrett, VP van strategie en marketing voor Cloud Elements. “Als je het niet gemakkelijk kunt maken om zaken met je te doen, om andere producten met jouw product te integreren, dan is een platformstrategie nogal moeilijk uit te voeren.”

Garrett is van mening dat de toekomst van APIs meer een kwestie is van de toekomst van integratie. In de enquête beschouwde meer dan 85 procent van de organisaties “web APIs en API-gebaseerde integratie fundamenteel voor hun bedrijfsstrategie en aanhoudend succes.” Garrett legde uit dat integratie enkele decennia geleden als een ingewikkeld en duur ding werd beschouwd waar alleen IT-afdelingen zich mee bezig hielden. Volgens hem hebben web-APIs die notie veranderd. Naarmate meer en meer organisaties overstappen naar de microservicesarchitectuur, vormt integratie daar volgens hem een fundamenteel onderdeel van.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home