AMD gaat klappen krijgen met nieuwe ASIC voor Ethereum

Op dit ogenblik is 20 procent van alle inkomsten van AMD goed uit grafische kaarten voor Ethereum mining. Dat aandeel zou binnenkort kunnen kelderen met een nieuwe ASIC van de Chinese chipmaker Bitmain dat zich specifiek richt op het minen van Ethereum. Dezelfde fabrikant heeft eerder al verschillende Bitcoin ASIC’s ontwikkeld.

AMD geniet van gouden tijden met zijn grafische kaarten als keuze nummer één voor het minen van Ethereum. Daar zou binnenkort een einde aan komen volgens een analyst van Susquehanna. Chipmaker Bitmain heeft namelijk een nieuwe Application Specific Integrated Circuit (ASIC) klaar, een grafische chip om Ethereum te mijnen.

Bitmain is de grootste ASIC-fabrikant voor Bitcoin; 70-80 procent van alle Bitcoin mining gebeurt met hun chips. Het is nu de eerste fabrikant dat bijna een Ethereum-alternatief klaar heeft, ook al zijn er geruchten volgens Business Insider dat er minstens drie andere bedrijven aan Ethereum ASIC’s werken.

Christopher Rolland, analyst bij Sasquehanna: “Hoewel het nog vroeg is, heeft de snelle ontwikkeling van ASIC’s voor Ethereum mining een mogelijke impact van 20 procent op de totale omzet van AMD.” AMD is sterk afhankelijk van de verkoop van zijn grafische kaarten. Tot op vandaag gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en kosten ze soms tot drie keer meer dan hun adviesprijs omdat de vraag zo groot is.

Rolland verwacht nog wel dat AMD een fantastisch eerste kwartaal laat optekenen met meer dan 500 miljoen dollar omzet. Hij verwacht echter wel dat met de nieuwe ASIC-chips AMD klappen zal krijgen en geeft een negatief advies met een bijsturing van 13 dollar per aandeel naar 7,50 dollar. Vandaag staat de beurskoers van AMD op 10,50 dollar per aandeel.

De analyst maakt duidelijk dat Nvidia ook in de klappen gaat delen, maar omdat ze minder inkomsten genereren uit Ethereum mining en een bredere basis hebben onder de gamers zullen ze minder problemen ondervinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home