AMD boekt winst maar tempert verwachtingen

amd ryzen chip

AMD legt positieve resultaten voor in zijn recentste kwartaalresultaten. Zowel omzet als winst stijgen vergeleken met vorig jaar en vorig kwartaal.

Afgelopen kwartaal liet AMD een omzet van 5,8 miljard dollar optekenen, goed voor 266 miljoen dollar winst na aftrek van alle kosten. Dat is respectievelijk vier en 353 procent meer dan een jaar eerder. Ook vergeleken met vorig kwartaal zien de cijfers er goed uit. De omzet groeit net als de marges, wat aantoont dat AMD gezond concurreert met Intel Nvidia.

Investeerders zijn echter geen gemakkelijke mensen. Te midden van de zwarte groeicijfers voorspelde AMD voor volgend kwartaal een omzet van 6,1 miljard dollar, wat minder is dan de 6,4 miljard dollar die analisten eerder uit hun hoed toverde.

A en I

Het aandeel van AMD daalde daarom even na de bekendmaking van de kwartaalresultaten, maar CEO Lisa Su had een niet zo geheim wapen ter beschikking: AI. Ze stelde dat AMD meer in z’n mars heeft dan je misschien zou denken, en plant om ten strijde te trekken tegen Nvidia met onder andere de Instinct MI300-reeks als troef. Tal van aandeelhouders waren vermoedelijk al verkocht bij het horen van de magische letters A en I, waardoor het aandeel na de initiële dip alsnog vlucht nam.

AMD’s centen zijn voor een groot stuk afkomstig van de cliënt-tak, waar Ryzen Mobile steeds populairder wordt. Dat toont aan dat AMD stilaan zijn plaats in laptops vindt. Ook het datacentersegment groeit, terwijl gaming en embedded een beetje dalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home