Amazon Business bereikt omzet van 10 miljard dollar

Amazon

Amazon Business is misschien slechts drie jaar oud, toch is het al snel uitgegroeid tot leverancier voor bedrijven en organisaties die het zakelijke aanbod van de e-commercegigant hebben omarmd. De omzet ligt op 10 miljard dollar per jaar. Niet gek dus dat Amazon erover nadenkt om het aanbod in meer landen uit te rollen.

Op dit moment is Amazon Business beschikbaar in de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en India. Het bedrijf zal waarschijnlijk doorgaan met het uitbreiden van het internationale aanbod om te voldoen aan de vraag van klanten.

“We hebben een aanzienlijk aantal klanten die ons in vier of vijf landen gebruiken,” vertelt Amazon vice-president Prentis Wilson aan Bloomberg over redenen om uit te breiden. “Het is logisch voor ons om bestaande assets te benutten.”

Amazon Business maakt gebruik van het bestaande magazijn- en leveringsnetwerk van de e-commercegigant, dat is gebouwd voor zijn retailnetwerk.

Het zakelijk aanbod biedt bedrijven, scholen, ziekenhuizen en overheden één plaats voor het online aankopen van honderden miljoenen producten, van kantoorbenodigdheden tot snacks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home