Amazon Alexa kan voortaan apparaten wekken via Wake-on-LAN

amazon alexa

Amazon heeft een Wake-on-LAN-controller aangekondigd waarmee Alexa apparaten uit de slaapmodus kan halen die niet via de cloud kunnen worden gewekt. De spraakassistent kan zo onder meer tv’s aanzetten.

“Hoewel fabrikanten de Alexa Smart Home API al kunnen gebruiken voor het besturen van tv’s en andere apparatuur, waren gebruikers tot nu toe vaak niet in staat om apparaten in een energiebesparende modus aan te zetten. We hebben nu een alternatief geleverd dat helpt bij het inschakelen van apparaten, zonder dat fabrikanten wijzigingen in de apparatuur hoeven aan te brengen. Gebruikers die de vaardigheden van hun tv of een ander entertainmentapparaat hebben ingeschakeld, hoeven geen extra stappen te nemen om de functie in te schakelen”, aldus Brian Crum, senior productmanager bij Amazon.

WoL-controller of cloud

Het is naar eigen zeggen vrij eenvoudig om gebruik te maken van de controller. Als een gebruiker de opdracht geeft: ‘Alexa, zet mijn tv aan’, zorgt dat ervoor dat de Wake-on-LAN-controller een opdracht via Wi-Fi of ethernet naar de tv, dan wel een ander apparaat, via het MAC-adres stuurt. Deze wordt vervolgens direct uit de slaapstand gehaald.

Alexa en de daaraan gekoppelde apparaten te voorzien van een update is volgens Amazon niet nodig. Volgens het bedrijf ondersteunen tv’s van LG en Hisense de Wake-on-LAN-controller al, maar is het aan de fabrikanten of ze deze functie ook daadwerkelijk inzetten, dan wel ervoor kiezen om een slaapmodus via de cloud te activeren.

Reeks van nieuwe tools

Vorige maand lanceerde Amazon ook al de ‘Music Skill API’, waarmee ontwikkelaars nummers van online services naar Alexa-apparaten en Amazon Echo-luidsprekers kunnen streamen en lanceerde het bedrijf vorige week nog de ‘Alexa for PC-app’, die voor nu beschikbaar is voor Windows 10-gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Verder bracht het bedrijf ook New Release Notifications uit, dat het voor gebruikers mogelijk maakt artiesten te volgen en meldingen te ontvangen wanneer er nieuwe nummers of platen beschikbaar komen op Amazon Music.

Tot slot werd afgelopen oktober ook nog een publieke béta versie van ‘Alexa Presentation Language’ gelanceerd.  it betreft een reeks hulpprogramma’s waarmee ontwikkelaars ‘visueel rijke’ vaardigheden kunnen creëren voor Alexa-apparaten met schermen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home