Alphabet lanceert robotics-tak om industriële robots te trainen met AI

robot

Alphabet, het moederbedrijf van Google, kondigt aan een nieuwe tak, genaamd Intrinsic, toe te voegen aan het bedrijf. Intrinsic moet industriële robots toegankelijker en goedkoper te maken voor bedrijven. 

Intrinsic is een spinoff van het Alphabet X onderzoekslab. Het lab werkt doorlopend aan meerdere opkomende technologieprojecten. Wanneer blijkt dat een van deze projecten bijzonder veelbelovend is, wordt het losgekoppeld en gaat het verder als start-up onder de Alphabet-paraplu.

Intrinsic begon ruim vijf jaar geleden als onderzoeksproject binnen X. In deze jaren ontwikkelde Intrinsic een prototype van zijn technologie en testte het deze met een aantal externe partners. Nu Intrinsic is losgekoppeld van X, gaat het nieuwe bedrijf verder met de ontwikkeling van de technologie, om ze uiteindelijk commercieel te verkopen. 

Gebruik van industriële robots moet makkelijker worden

Het doel van Intrinsic is om het gebruik van industriële robots uit te breiden door ze toegankelijker te maken. De softwaretools van Intrinsic zijn ontworpen om te zorgen dat het gemakkelijker wordt om industriële robots te gebruiken. Daarnaast wil het bedrijf de robots ook minder kostbaar en flexibeler maken, zodat meer mensen ze kunnen gebruiken om nieuwe producten, bedrijven en diensten te bouwen. 

Intrinsic is van plan om zijn grote plannen waar te maken door zich vooral te richten op één grote uitdaging die industriële robots met zich meebrengen: programmeren. Een robot trainen om een hele simpele taak uit te voeren, bijvoorbeeld twee onderdelen van een auto aan elkaar lassen, kost al snel honderden uren aan codeerwerk. Door middel van artificiële intelligentie hoopt Intrinsic de tijd die het kost om robots te trainen significant te verlagen. 

De technologie van Intrinsic

De software van Intrinsic gebruikt meerdere AI-benaderingen, waaronder deep learning en reinforcement learning. Deep learning wordt vaak geassocieerd met de meest complexe en verfijnde AI-algoritmes. Reinforcement learning verwijst naar een neuraal netwerk dat met trial and error uitzoekt hoe het een taak moet uitvoeren. 

In een experiment dat Intrinsic eerder uitvoerde, gebruikte het nieuwe bedrijf zijn technologie om USB-kabels aan een paneel te koppelen. Dankzij zijn AI-software slaagde Intrinsic erin om de robot binnen twee uur te trainen. Normaal zou een dergelijk proces honderden uren kosten. 

Om zijn technologie verder te verbeteren, zoekt Intrinsic naar bedrijven in de automotive, elektro en gezondheidsbranches om mee samen te werken. Ook wordt het team van de nieuwe start-up uitgebreid om de ontwikkeling van de technologie te versnellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home