Agoria lanceert gratis AI-cursus voor bedrijven

AI cursus

Agoria, de Belgische technologiefederatie, introduceert een gratis onlinecursus over artificiële intelligentie. De bedoeling is om bedrijven kennis te laten maken met de mogelijkheden van AI.

Volgens Agoria is er in ons land veel expertise rond AI, zowel bij grote bedrijven als kleinere ondernemingen. Tegelijk wordt het potentieel van de technologie nog onvoldoende benut. De gratis cursus moet bedrijven inspireren om met AI aan de slag te gaan.

De cursus duurt ongeveer vier uur en laat de cursist kennis maken met de basisprincipes rond AI. Dat strekt zich van hoe je met data omgaat, tot meer ethische vragen, zoals wat de impact van AI kan zijn op de tewerkstelling. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, worden de principes naar de realiteit vertaald.

Na afloop van de cursus kunnen bedrijven een meer diepgaande sessie volgen om een concreet project voor hun bedrijf uit te werken. Agoria’s ambitie is dat binnen een jaar zo’n 2.000 bedrijven aan de cursus hebben deelgenomen en ongeveer 500 een diepgaandere sessie hebben gevolgd.

“We willen AI in België versnellen, dit verbetert ook de concurrentiepositie van onze bedrijven”, zegt de sectorfederatie tegenover persagentschap Belga.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home