Adobe zet integratie NFT’s verder

Adobe

Adobe breidt de ondersteuning van Behance voor NFT’s uit. Het bedrijf timmert zo verder aan te integratie van de NFT-hype in zijn portfolio.

Adobe Behance krijgt ondersteuninkg voor het Polygon-cryptoplatform. Daarmee wordt het eenvoudiger voor gebruikers van het creatieve sociale netwerk om Polygon-NFT’s te tonen. De Polygon-blockchain draait bovenop Ethereum en zou op zichzelf milieuvriendelijker zijn. Adobe wil met de integratie dan ook een ecologischer NFT-alternatief aanprijzen. Dat lukt helaas niet: het Ethereum-netwerk waarop Polygon draait is wel notoir milieuonvriendelijk omwille van de extreme hoeveelheid elektriciteit die het inefficiënt consumeert.

Slechte oplossing voor non-probleem

Adobe integreerde NFT-ondersteuning vorig jaar al voor het eerst. Het bedrijf stapt zo mee in de hype rond de zogenaamde non fungible tokens. Die zouden een manier zijn voor artiesten om geld te verdienen met digitale kunst. Zoals we pas nog analyseerden zijn ze in de praktijk een erg slechte manier om dat doel te bereiken. NFT’s lossen geen problemen op maar creëren er wel nieuwe, waarvan de impact op het milieu waarschijnlijk het grootste is.

Door Polygon te omarmen, lijkt Adobe wel te beseffen dat NFT’s gepaard gaan met een moeilijk te verantwoorden milieu-impact. In de praktijk lost de integratie van de blockchain niet echt iets op en blijft Adobe bijdragen aan de hype.

lees ook

NFT’s zijn dwaas en ieder serieus bedrijf blijft er best vanaf

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home