Adobe Liquid Mode herwerkt PDF-bestanden voor kleine schermen

Adobe Liquid Mode

Adobe brengt een nieuwe AI-gebaseerde tool genaamd Liquid Mode. De tool begrijpt de structuur van PDF-bestanden en hervormt tekst, afbeeldingen en tabellen, zodat ze goed worden weergegeven op kleine schermen. Hierdoor wordt het makkelijker om digitale documenten te lezen op smartphones. 

Liquid Mode is de eerste stap in een meerjarenplan om de manier waarop mensen werken met digitale documenten fundamenteel te veranderen. Volgens Adobe gebruikt Liquid Mode AI en machine learning om de belangrijkste componenten van een PDF, zoals koppen, paragrafen, arbeeldingen, lijsten en tabellen, te identificeren. De tool hervormt deze onderdelen vervolgens van een statische naar een dynamische pagina gebaseerd op de hiërarchie en volgorde. 

Op basis van een statische pagina creëert Liquid Mode een uitlijning met inklapbare en uitbreidbare onderdelen. Ook wordt het mogelijk te zoeken in de tekst van het document. Gebruikers kunnen het formaat van de letters en de ruimte tussen woorden, tekens en regels aanpassen. Het is mogelijk om zowel woorden als afbeeldingen aan te tikken en groter weer te geven. Daarnaast zijn ook de tabellen responsive. 

Evolutie van PDF-documenten

“We geven mensen tools om content in documenten te bekijken en selecteren, zonder dat ze het PDF zelf hoeven te veranderen. Dit helpt iedereen om meer inzicht en en mogelijkheden te krijgen voor de biljoenen PDF-bestanden die staan opgeslagen in opslagsystemen, computers, mobiele apparaten en het internet.” Zo schrijft Adobe in een blog post. 

“Het is onze missie om buitengewone digitale ervaringen te leveren. Precies dit doen we al meer dan drie decennia in dienst van onze klanten. Vanaf de introductie van PDF in de vroege jaren negentig tot het loslaten ervan als een open standaard in 2008 en tot het debuut van Liquid Mode vandaag. We blijven definiëren hoe de wereld werkt met digatle documenten, zowel op persoonlijk als professioneel gebied”, aldus Adobe. 

Liquid Mode komt eerst uit in de gratis Adobe Acrobat Reader mobiele app voor iOS en Android. De tool is ook beschikbaar voor Chromebooks die werken met Google Play Store. Later komt wordt de tool ook beschikbaar voor desktop computers en browsers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home