Acer lanceert nieuwe hi-res Windows Mixed Reality-headset

acer OJO500 mixed reality

Acer heeft op IFA een nieuwe Windows Mixed Reality-headset aangekondigd met een hogere resolutie dan de voorganger. De focus ligt verder ook op modulariteit: je kan de headset handig demonteren om alle onderdelen grondig te reinigen.

Op IFA in Berlijn heeft Acer een nieuwe headset toegevoegd aan het Windows Mixed Reality-ecosysteem. De Acer OJO500 heeft een lens modulair ontwerp zodat de lenzen en de hoofdband kunnen worden verwijderd voor eenvoudige reiniging van de bril.

Hoge resolutie

De bril heeft een geïntegreerde stereo hoofdtelefoon en krijgt een gepatenteerde smartphone-app mee om de optimale afstand tussen je pupillen en de headset te bereken voor het scherpste beeld. Er zit een wieltje op de headset waarmee je die afstand snel kan aanpassen.

Achter de lenzen zitten twee 2,89 inch LCD-schermen met een totale schermresolutie van 2.880 x 1.440 pixels. De headset heeft een field of view van 100 graden en krijgt een refreshrate van 90 Hz mee. De headset maat gebruik van het zogenaamde ‘6-degrees of freedom’. Dit betekent dat de headset elke beweging kan detecteren zonder externe sensors: voor/achter, op/neer, links/rechts, kantelen, afwijken en rollen.

Beschikbaarheid

Acer biedt ook nog optioneel twee bluetooth motion controllers die je kan synchroniseren met de headset. De controllers hebben een Windows 10-knop, touchpad en grijpsensoren zodat je met digitale voorwerpen kan interageren in mixed reality.

De Acer OJO500 is vanaf november beschikbaar bij ons en kost 499 euro. Acer is de eerste fabrikant die een nieuwe versie lanceert van zijn Mixed Reality-bril. Na de lancering van deze brillen vorig jaar is het enthousiasme snel gaan liggen. Afwachten of andere fabrikanten ook aan verbeterde versies werken om Windows Mixed Reality verder te omarmen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home