Accenture en Nvidia breiden samenwerking uit voor snellere AI-adoptie

Accenture en Nvidia lanceren een nieuwe Accenture NVIDIA Business Group om bedrijven te helpen AI op grote schaal te implementeren. Meer dan 30.000 professionals worden wereldwijd opgeleid om agent-based AI-systemen te ontwikkelen.

Accenture heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Nvidia om bedrijven te ondersteunen bij de invoering van AI. De nieuwe Accenture Nvidia Business Group richt zich op de ontwikkeling van zogeheten ‘agentic AI-systemen’. Deze systemen voeren zelfstandig taken uit op basis van de intenties van de gebruiker, zonder dat er handmatige invoer nodig is. De samenwerking maakt gebruik van Accenture’s AI Refinery-platform, dat werkt met Nvidia AI-technologie, en biedt bedrijven mogelijkheden om hun processen en bedrijfsvoering te herzien.

AI Refinery en nieuwe hubs

Het AI Refinery-platform is ontworpen om bedrijven een vliegende start te geven met AI-projecten. Het platform is beschikbaar in zowel publieke als private cloudomgevingen. Accenture plant ook de oprichting van een wereldwijd netwerk van engineering hubs in onder meer Europa en Azië. Deze hubs ondersteunen bedrijven bij de ontwikkeling van AI-modellen en het schalen van agentic AI-systemen, met focus op sectorspecifieke oplossingen.

Een voorbeeld van een succesvol project is de samenwerking met Indosat in Indonesië. Hier werd het eerste ‘sovereign AI’-systeem geïntroduceerd, dat voldoet aan lokale regelgeving en databeveiliging.

Autonome systemen voor bedrijven

Naast de wereldwijde ondersteuning van agentic AI, implementeert Accenture ook autonoom werkende AI-systemen in eigen bedrijfsprocessen. Zo wist het bedrijf in zijn marketingafdeling 25 tot 35 procent van de manuele stappen te automatiseren en behaalde het aanzienlijke kostenbesparingen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf met behulp van Nvidia’s technologie virtuele simulaties voor robotvloten om de efficiëntie in fabrieken te verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.