Absolute Security neemt Syxsense over voor uitbreiding endpointbeveiliging

Absolute Security heeft Syxsense overgenomen en voegt daarmee geautomatiseerde endpoint- en kwetsbaarheidsbeheer toe aan zijn Cyber Resilience Platform.

De overname van Syxsense, ontwikkelaar van een uniforme beveiligings- en endpointbeheersuite, door cybersecuritybedrijf Absolute Security versterkt het Absolute-platform met extra mogelijkheden voor geautomatiseerd beheer van endpoints, kwetsbaarheden, patching en herstel. Klanten kunnen hierdoor hun systemen beter beschermen tegen bedreigingen, misconfiguraties en foutieve updates. Het overnamebedrag is niet bekend.

Cyberveerkracht

Het Absolute Cyber Resilience Platform, ingebed in de firmware van 600 miljoen pc’s, biedt klanten geautomatiseerde monitoring en herstel voor hun pc’s en beveiligingssystemen. Met de integratie van Syxsense wordt dit platform uitgebreid met nieuwe functies, zoals patchbeheer en herstel van kwetsbaarheden. Dit zorgt ervoor dat apparaten vanaf het moment dat ze worden ingeschakeld, direct beschermd zijn tegen mogelijke dreigingen.

lees ook

7 zaken die jij kan leren van de cyberaanval op Antwerpen

Volgens Christy Wyatt, CEO van Absolute Security, is het belangrijk dat bedrijven problemen aanpakken voordat het besturingssysteem zelfs maar wordt geladen. “Door Syxsense toe te voegen, kunnen we een uitgebreidere set oplossingen aanbieden die defecten en kwetsbaarheden aanpakken nog voordat ze grote incidenten worden,” aldus Wyatt.

Voordelen

Syxsense staat bekend om zijn oplossingen voor Unified Endpoint Management (UEM) en Unified Endpoint Security (UES). De technologie van Syxsense brengt drie voordelen met zich mee voor Absolute-klanten:

  1. Automatisch patchbeheer: Dit biedt uitgebreide, risicogerichte patching op alle platforms, wat helpt om beveiligingslekken te dichten en aan regelgeving te voldoen.
  2. Kwetsbaarheidsherstel: Proactieve, geautomatiseerde herstelopties voor kwetsbaarheden, zelfs voor er officiële patches beschikbaar zijn.
  3. Aangepaste workflowautomatisering: Hierdoor kunnen teams aangepaste beveiligingsworkflows creëren en snel implementeren, wat de responstijd verbetert.

Door de overname vergroot Absolute zijn klantenbestand en marktaanwezigheid. Het bedrijf is van plan verder te groeien binnen de markten voor Unified Endpoint Management en Vulnerability Management, die tegen 2027 samen een waarde van 35 miljard dollar vertegenwoordigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home