1Password breidt aanbod uit met overname Kolide 

1password

1Password neemt Kolide over en verbreedt hiermee zijn aanbod in beveiligings- en beheeroplossingen.  

Wachtwoordbeheerder 1Password heeft aangekondigd dat het Kolide, een in Boston gevestigd eindpuntbeveiligingsplatform, gaat overnemen. Jeff Shiner, CEO van 1Password deelde mee dat Kolide CEO Jason Meller en alle 30 Kolide-werknemers zich bij 1Password zullen voegen “als één intact team”. Het bedrag van de overname is niet bekend. Kolide is de derde overname van 1Password en is interessant vanwege zijn beveiligings- en contextuele beheeroplossingen.  

Gestroomlijnde beveiligingsoplossingen

Werknemers werken steeds meer op verschillende locaties en met een mix van persoonlijke en zakelijke apparaten. Dit brengt heel wat uitdagingen met zich mee op gebied van veiligheid. Elk apparaat of iedere login moet, ongeacht de locatie, veilig zijn. Kolide biedt daarvoor beveiligings- en contextuele beheeroplossingen aan en werkt via een vergelijkbare benadering als 1Password. De tool is aanwezig op alle endpoints waarmee een gebruiker werkt, en zorgt ervoor dat een onvoldoende veilig toestel geen toegang krijgt tot belangrijke apps, zelfs niet wanneer het juiste wachtwoord wordt ingegeven.

lees ook

1Password ondersteunt voortaan passkeys

Kolide heeft bovendien een interessante insteek met zelfremediëring. Het bedrijf gelooft dat werknemers niet noodzakelijk de zwakste schakel zijn in de beveiligingsketting, en misschien soms wel de sterkste. Door hen te informeren en in het geval van een probleem zelf oplossingen voor te stellen via bijvoorbeeld Slack, wil Kolide het beveiligingspostuur van organisaties opkrikken. De tool werkt met het opensource Osquery-platform.

Synergie

1Password en Kolide zien veel synergie. Met 1Password kunnen organisaties werknemers de tools geven om hun wachtwoorden veilig te houden. Kolide bouwt daarop voort door hen de nodige handvaten te bieden om ook hun toestellen veilig te stellen. Deze overname is de derde in rij van 1Password. Eerder nam het bedrijf al SecretHub en Passage over. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home