Trend Micro wil kmo’s bedienen via aangepast Vision One-platform

Trend Micro past zijn Vision One-platform aan om te cateren aan MSP’s, zodat die op hun beurt de beveiligingsoplossingen van het bedrijf naar kmo’s kunnen uitrollen.

Trend Micro wil de kmo beveiligen. Dat plant de beveiligingsspecialist niet zelf te doen, maar met de hulp van managed service providers (MSP’s). Die partners kunnen dankzij aanpassingen in het Vision One-platform een multi tenant-omgeving beheren. Met andere woorden: MSP’s kunnen het Trend Micro Vision One-platform gebruiken om een portfolio aan klanten te beveiligen.

lees ook

Trend Micro rapporteert toename cyberbedreigingen in 2023 

Enkele nieuwe tools in het Vision One-platform moeten MSP’s helpen om hun klanten te beveiligen. Ze kunnen dan de beveiligingscapaciteiten van Trend Micro uitrollen naar klanten. Denk daarbij aan endpoint-security, netwerk- en cloudbescherming, identiteitsbescherming en meer.

Te weinig mensen

Trend Micro trapt enkele open deuren in door te vermelden dat kmo’s een goede cyberbescherming nodig hebben, maar daar de kennis en het personeel voor missen. Verder verwijst het bedrijf naar zijn eengemaakt beveiligingsplatform, dat een troef zou zijn. Dergelijke platformen waarin alle oplossingen met elkaar praten, en overgoten worden door een AI-sausje, zijn op enterprise-niveau al wel min of meer de norm.

 “Ook bij kmo’s zien we een toenemende behoefte om het risico van het groeiende aanvalsoppervlak en het tekort aan cyberbeveiligingsprofessionals aan te pakken”, zegt Kevin Simzer, COO bij Trend Micro, in een persbericht. “Dit is een waardevolle kans voor het kanaal. Dankzij ons platformaanbod kunnen MSP’s naadloos cyberrisicobeheer leveren aan kmo’s. Daarnaast biedt het extra marktkansen voor onze partners.”

Trend Micro heeft meer dan 10.000 klanten van enterprise-niveau. Kmo’s moeten niet meteen een verkoper van Trend aan de deur verwachten, maar kunnen voortaan wel met het aanbod in aanraking komen via partners in de beveiligingswereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home