Rubrik en Mandiant slaan handen in elkaar voor betere databeveiliging

Rubrik

Rubrik kondigt een samenwerking en technologische integratie aan met Mandiant, een onderdeel van Google Cloud. De samenwerking richt zich op het versterken van databeveiliging, incidentrespons en threat intelligence voor klanten.

Rubrik en Mandiant slaan de handen in elkaar om organisaties te helpen om nog sneller te reageren op cyberdreigingen. Deze samenwerking is gebaseerd op die belangrijke pijlers: de integratie van Mandiant Threat Intelligence in Rubrik Security Cloud, Clean Room Recovery ondersteund door Google Cloud en de samenwerking tussen Rubrik Ransomware Response en Mandiant Incident Response teams.

Identificeren en herstellen

Rubrik integreert Mandiant Threat Intelligence in zijn Security Cloud, waardoor klanten beschikken over uitgebreide dreigingsinformatie. Dit helpt organisaties om mogelijke dreigingen zoals ransomware en malware vroegtijdig te identificeren en aan te pakken. De integratie zorgt ervoor dat back-ups veilig blijven en potentiële bedreigingen tijdig worden gedetecteerd.

lees ook

Een datalek in je organisatie: wat nu?

Daarnaast introduceert Rubrik Clean Room Recovery, waarmee organisaties hun data kunnen herstellen in een schone Google Cloud-omgeving. Dit voorkomt herinfecties door backdoors in back-ups en ondersteunt herstel in verschillende cloudomgevingen.

Ransomware

Tot slot bundelen Rubrik en Mandiant hun krachten om gezamenlijke klanten te ondersteunen bij ransomware-aanvallen. Het Ransomware Response Team van Rubrik en het Incident Response Team van Mandiant werken samen om snelle en effectieve oplossingen te bieden, waardoor bedrijven snel weer operationeel kunnen zijn.

Door deze samenwerking kunnen organisaties sneller reageren op cyberdreigingen en wordt de impact van aanvallen aanzienlijk verkleind. Steve Elovitz van Mandiant benadrukt dat de integratie van Rubrik’s back-upoplossingen met Mandiant’s threat intelligence organisaties helpt om snel te herstellen van aanvallen. Volgens het Mandiant M-Trends 2024-rapport blijven aanvallers gemiddeld tien dagen ongezien actief, waardoor tijdig ingrijpen essentieel is.

lees ook

7 zaken die jij kan leren van de cyberaanval op Antwerpen

Rubrik en Mandiant streven ernaar om de weerbaarheid van bedrijven tegen cyberdreigingen te vergroten en herstelprocessen te versnellen, waardoor de operationele impact van aanvallen wordt geminimaliseerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home