Proton Pass ondersteunt Touch ID en Windows Hello

De Proton Pass-wachtwoordmanager kan vanaf nu ontgrendeld worden op basis van je vingerafdruk of gezichtsherkenning, maar enkel voor betalende gebruikers.

Proton voegt een nieuwe functie toe aan zijn wachtwoordmanager Proton Pass, die eerder dit jaar uit de bètaversie kwam. Met de biometrische identificatie kan je je wachtwoordmanager ontgrendelen op basis van je vingerafdruk of gezichtsherkenning. Ofwel met Touch ID op macOS, of met Windows Hello op het desktopbesturingssysteem van Microsoft. De nieuwe functie is enkel beschikbaar voor betalende gebruikers, maar niet-betalende gebruikers krijgen er ook een nieuwe functie bij. Met Identities kunnen alle gebruikers de wachtwoordmanager eenvoudig contactformulieren voor jou laten invullen.

Biometrische identificatie

Om de Proton-Pass-wachtwoordmanager te openen gebruik je traditioneel een wachtwoord. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer kwaadwilligen jouw smartphone stelen en het wachtwoord proberen achterhalen. Om de beveiliging van de applicatie op te krikken, voegt Proton biometrische identificatie toe aan zijn applicatie. Dit maakt het onmogelijk voor aanvallers om de applicatie te openen, aangezien alleen jij het kan ontgrendelen met een vingerafdruk of via het gezichtsherkenning.

lees ook

Apple komt met eigen wachtwoordmanager Passwords voor iOS en macOS

Gebruikers kunnen de Proton Pass-app op verschillende manieren ontgrendelen, afhankelijk van het platform. Op macOS krijg je toegang tot de app via Touch ID, voor Windows wordt er gebruik gemaakt van Windows Hello, dat werkt op basis van gezichtsherkenning. Voor de niet-betalende gebruikers is er een andere nieuwe functie voorzien, namelijk Identities. Hiermee wordt het invullen van contactinformatie veel eenvoudiger, aangezien de wachtwoordmanager dit voor jou doet.

Betalende gebruikers

Wie van deze functie gebruik wil maken, zal een betalend abonnement op de Proton Pass moeten nemen. Hiervoor betaal je 4,99 euro per maand. Voor een jaarabonnement komt het maandelijkse bedrag neer op 1,99 euro. Tot slot is er ook het Proton Unlimited-abonnement, waarmee je van alle diensten gebruik kan maken, voor een prijs van 12,99 euro per maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home