Opnieuw inbraak bij Internet Archive: interne e-mailtools gehackt

hackers lockbit

The Internet Archive is nog steeds kwetsbaar voor cyberaanvallen. Hackers hebben nu ook toegang gekregen tot de software die binnenkomende supporttickets behandeld.

In een recente update van de website laten ze weten weer volledig online te zijn met verbeterde veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen waren nodig na de cyberaanval van vorige week. Hackers hebben echter alsnog toegang gekregen tot Zendesk, een achterliggende applicatie om op berichten te antwoorden.

Tweede breach op korte tijd

Een medewerker van The Verge kreeg een e-mail van The Internet Archive als antwoord op haar berichtje van negen oktober. De auteur bleek niemand van de klantendienst te zijn, maar een of meerdere hackers. Ze hebben duidelijk nog steeds toegang tot de achterliggende systemen.

Verschillende gebruikers laten op Reddit weten dat zij ook soortgelijke berichten hebben gekregen. Die berichten luiden als volgt: “Het is ontmoedigend om te zien dat IA (Internet Archive), zelfs nadat ze twee weken geleden op de hoogte werden gebracht van het lek, nog steeds niet de API-sleutels roteren die waren blootgelegd.”

Ze vermelden ook nog dat ze met een Zendesk-token toegang krijgen tot meer dan 800.000 supporttickets van 2018 tot nu. Het is niet duidelijk of dit dezelfde persoon is die de website eerder hackte.

Voorlopig heeft The Internet Archive nog niet gereageerd op deze nieuwe cyberaanval.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.