Burn-out en stress laten cybersecurity-experts van job wisselen        

burnout stress laptop

Eén op de drie cybersecurity-experts denkt erover na van job te veranderen door stress en burnout. 56 procent ervaart jaar na jaar meer stress op het werk.

Het toenemende aantal cyberaanvallen wereldwijd en het hoger aantal artikels over cybersecurity in de media, geven werknemers die een organisatie digitaal beschermen stress. Ze vrezen voor jobverlies, omdat ze weten dat het slechts een kwestie van tijd is voor een cyberaanvaller het op hun organisatie munt.

Deze vaststellingen komen uit een rapport van Mimecast. Wereldwijd namen 1.100 cybersecurity-experts deel aan de studie.

Niet te vervangen

De problemen in cybersecurityteams zijn ernstig en maken ook bedrijven minder weerbaar tegen aanvallen. Na een ransomware-aanval overweegt één op de drie om van job te veranderen, terwijl 54 procent aangeeft dat het incident een negatieve impact had op hun mentale gezondheid.

 Vervanging voor deze mensen is alleen moeilijk te vinden, vertelt Johan Dreyer, EMEA CTO bij Mimecast, aan ZDNET: “De vraag naar cybervaardigheden is groter dan ooit en een tekort aan werknemers met de vereiste expertise heeft geleid tot een voortdurend toenemend tekort aan vaardigheden op de werkplek.”

Beter voorbereid

Tegelijk blijken cybersecurityteams beter te zijn voorbereid op aanvallen. Ongeveer de helft van de deelnemers doet minstens één van volgende zaken: back-ups nemen, systemen regelmatig patchen, multifactorauthenticatie een vereiste maken, e-mails scannen voor kwaadaardige links en personeel op cybersecuritytraining sturen.

lees ook

In 3-2-1 naar een geslaagde back-upstrategie

Waar de organisatie zelf nog kan ingrijpen voordat experts vertrekken is bij het budget. “Ondanks dat ze zich beter voorbereid voelden, zeiden negen op de tien dat ze meer geld nodig hebben om ransomware te bestrijden – om precies te zijn, een gemiddelde budgetstijging van 28 procent”, merkt het rapport op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home