Nederlandse Eye Security lanceert toegankelijk beveiligingsportaal

Beveiligingsspecialist Eye Security wil bedrijven overhalen om samen in zee te gaan met een nieuw beveiligingsportaal. Dat moet uitblinken in overzicht, en is vooral per direct te bezoeken in de vorm van een demo-tour.

Eye Security werkt zich in de kijker met een nieuw beveiligingsportaal. Daarin kunnen organisaties in detail in het oog houden hoe het gesteld is met hun interne digitale beveiliging. Het portaal is gekoppeld aan belangrijke beveiligingsoplossingen van bijvoorbeeld Microsoft, CrowdStrike, Google en Sentinel One.

EDR en SOC

Verder voorziet Eye Security integratie met een Security Operations Center (SOC) dat bedreigingen in realtime in het oog houdt. Ook daarvan zien gebruikers de status.

Gebruikers krijgen inzichten over de staat van hun aanvalsoppervlak (zoals EDR-rekking of de aanwezigheid van MFA), worden gewaarschuwd voor belangrijke kwetsbaarheden, krijgen een handig intern te delen rapportage over belangrijke beveiligingsmetrics.

Dat is op zich niet zo nieuw: een centraal en overzichtelijk portaal voor de status van interne beveiliging is het stokpaardje van menig beveiligingsspecialist. Eye Security wil zich nu onderscheiden met een demotour waarmee prospecten door het portaal geloodst worden.

Tour langs de souvenirwinkel

De tour biedt via 23 stappen een overzicht van de beveiliging van het fictieve bedrijf TR Swift Logistics. Je zien de drie pijlers die volgens Eye Security het belangrijkst zijn voor een goede bescherming:

  • EDR-dekking om toestellen veilig te houden,
  • Versleuteling van drives om datadiefstal te voorkomen,
  • MFA om te beletten dat aanvallers kunnen binnenbreken als ze toch accountgegevens bemachtigen.

De demo is minder spectaculair dan Eye Security aangeeft. Zo kan je niet vrij rondklikken in het portaal en eindigt de tour in de souvenirwinkel: je wordt doorverwezen naar een pagina om een afspraak te maken voor een commerciële follow-up. Dat gezegd zijnde: heb je geen idee hoe zo’n portaal er kan uitzien, loont het wel de moeite om even door de demo te klikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home