Microsoft maakt beveiliging onderdeel van evaluaties werknemers

microsoft

Werknemers van Microsoft worden voortaan geëvalueerd op basis van hun inzet op het vlak van beveiliging. Dat moet security als kernprioriteit cementeren in het DNA van het bedrijf, nadat het een paar keer stevig misliep op dat vlak.

Microsoft bombardeert beveiliging tot kernprioriteit en laat nu aan werknemers weten dat security voortaan deel zal uitmaken van evaluatiegesprekken. Alle werknemers moeten nadenken over hun rol in de beveiliging van oplossingen, en al het werk te lijf gaan met beveiliging als prioriteit.

HR-baas Kathleen Hogan is duidelijk in een memo voor werknemers, doorgespeeld aan The Verge: “Security is onze eerste prioriteit, en iedereen bij Microsoft zal security als Kernprioriteit hebben.” Daarmee verwijst ze naar prioriteiten die werknemers meenemen naar evaluatiegesprekken, of ‘Connects’ in Microsoft-taal. “Wanneer je geconfronteerd wordt met een afweging, is het antwoord duidelijk en eenvoudig”, gaat Hogan verder. “Beveiliging boven alles.”

Nieuwe koers van Microsoft

De integratie van security in de mindset van alle werknemers, komt niet uit het niets. CEO Satya Nadella liet eerder dit jaar aan zijn bedrijf weten dat de absolute prioriteit bij veiligheid komt te liggen, ook al vertraagt dat andere zaken.

lees ook

Microsoft-topman erkent ‘mislukkingen’ in beveiliging

Ook die koerswijziging van Nadella komt niet uit de lucht gevallen. Microsoft moest toegeven dat de beveiliging in het verleden niet altijd op peil heeft gestaan.  Dat had concrete gevolgen, zoals de inbraak van Chinese hackers in de mailservers van Microsoft vorig jaar.

Werknemers zullen beveiliging volgens de memo nu serieus moeten nemen. Promoties, loosverhogingen en bonussen hangen er voortaan vanaf. “De Kernprioriteit beveiliging is geen checkbox-compliance-oefening”, aldus nog Hogan. “Het is een manier voor iedere werknemer en manager om zich ertoe te verbinden security prioriteit te geven, en daarvoor verantwoordelijk te nemen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home