LinkedIn traint AI met gebruikersgegevens, maar past privacybeleid te laat aan

LinkedIn gebruikt gegevens van gebruikers om zijn AI-modellen te trainen. Gebruikers kunnen kiezen of ze dat al dan niet willen, alleen zou het bedrijf zijn privacybeleid te laat hebben gewijzigd.

LinkedIn gebruikt gegevens van zijn gebruikers om AI-modellen voor het maken van content te creëren. Het professioneel platform zou echter zijn privacybeleid te laat hebben vernieuwd, dat merkte 404 Media als eerste op. Gebruikers krijgen een opt-out-schakelaar te zien, al werd dit niet tijdig gecommuniceerd door LinkedIn. Het gaat hier enkel over LinkedIn-gebruikers uit de VS. Europa, EER of Zwitserland zijn hier niet bij betrokken.

Servicevoorwaarden

LinkedIngebruikers uit de VS hebben een opt-out-schakelaar die laat zien dat LinkedIn persoonlijke gegevens verzamelt. Deze gegevens gebruikt LinkedIn voor het trainen van zijn AI-modellen. LinkedIngebruikers uit Europa, EER of Zwitserland zijn hier niet bij betrokken. Dit vermoedelijk vanwege de regels omtrent dataprivacy in deze landen.

Ondertussen is het privacybeleid van LinkedIn gewijzigd, al is dit veel te laat. Volgens 404 Media zou LinkedIn eerst de gegevens van gebruikers gehanteerd hebben om zijn AI-modellen te trainen, voordat gebruikers hier iets aan konden doen. Normaal zouden privacyvoorwaarden geruime tijd voor de update gewijzigd moeten worden. Dit omdat gebruikers de tijd moeten krijgen om te beslissen of ze het al dan niet toelaten, of het platform hierdoor verlaten.

lees ook

X beschuldigd van inbreuk op GDPR tijdens training Grok

LinkedIn laat via zijn hulppagina weten waarom het gebruikersgegevens gebruikt voor het trainen van zijn AI-modellen. Bovendien kan je hier ook vinden hoe je voorkomt dat LinkedIn jouw gegevens gebruikt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home