Lancom breidt firewall-portfolio uit met nieuwe UF-1060

LANCOM Systems introduceert de UF-1060: een nieuwe rack-firewall gericht op bedrijven en de publieke sector die een hoog datavolume verwerken.

De Lancom R&S Unified Firewall UF-1060 biedt een 100G-interface en beschikt over een 12G UTM- en 100G firewall-capaciteit, geschikt voor het beheren van duizenden VPN-tunnels. Het apparaat ondersteunt snelle WAN-verbindingen en LAN-segmentatie, wat het geschikt maakt voor organisaties die zware netwerkbelastingen hebben.

De firewall is uitgerust met redundante SSD’s, ventilatoren en voedingen. Daarnaast beschikt het 2RU-toestel over acht uitbreidingsslots die uitbreidingen tot 100G per module mogelijk maken.

Encryptie en beheer

Lancom voorziet de UF-1060 van voldoende krachtige SSL-inspectie en een R&S PACE2 Deep Packet Inspection Engine. Daarmee moet het toestel het netwerk tegen geavanceerde aanvallen beschermen. Ook een nauwkeurige classificatie van netwerkverkeer is mogelijk.

De firewall biedt verder Data Loss Prevention (DLP) en maakt gebruik van machine learning om mogelijk gevaarlijke bestanden te analyseren in een sandbox. Deze analyse wordt uitgevoerd via een gehoste clouddienst in Duitsland.

De UF-1060 heeft een grafische interface voor eenvoudig beheer van beveiligings- en compliance-richtlijnen. Voor centrale monitoring en configuratie op afstand is integratie met de Lancom Management Cloud mogelijk. Een HA-cluster met redundante hardware zorgt daarnaast voor hoge beschikbaarheid en failover.

Prijs en garantie

De firewall heeft een adviesprijs van 22.000 euro exclusief btw en komt met een basisgarantie van drie jaar, verlengbaar tot vijf jaar. Licenties zijn beschikbaar in verschillende pakketten, afhankelijk van de benodigde beveiligingsfuncties.Bovenkant formulier

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.