Intel verplaatst zijn bugbounty-programma van het populaire HackerOne-platform naar Intigriti, een in België opgericht alternatief waar ethische hacker Inti De Ceukelaire zijn schouders mee onder steekt.
Chipgigant Intel verlaat HackerOne voor Intigriti. Daarmee kiest de x86-specialist voor een Belgisch platform om zijn bugbounty-programma te draaien. Intigriti werd in 2016 opgericht door Stijn Jans maar geniet intussen een bredere bekendheid met dank aan de instap van ethische hacker Inti De Ceukelaire, die de laatste jaren geregeld in de algemene media komt bij hackgerelateerde nieuwsfeiten.
Intigriti biedt een platform dat ethische hackers en bedrijven bij elkaar brengt. Hackers gaan er op zoek naar kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur en software van de organisaties, die voor gevonden lekken een financiële beloning uitkeren. Die kan oplopen tot tienduizenden euro’s wanneer een hacker een ernstige kwetsbaarheid ontdekt.
Grote klant
Intigriti heeft vandaag al meer dan 70 publieke bugbounty-programma’s lopen, voornamelijk voor Belgische en Nederlandse bedrijven. Het platform kan onder andere Itsme, de KU Leuven, Tomorrowland, Telenet, HLN en Brussels Airlines tot zijn klanten rekenen. De komst van Intel geeft een flinke boost aan Intigriti, dat daarmee voor het eerst een enorme internationale technologiereus binnenhaalt.
Tot en met 13 december kunnen ethische hackers nog nieuwe bugrapporten inzenden via HackerOne. Vanaf 6 december kunnen ze ook bij Intigriti terecht, dat zich vanaf 14 december exclusief over het bugbounty-programma ontfermt. Bestaande cases blijven gewoon lopen.
Intel verduidelijkt niet waarom het HackerOne verlaat ten voordele van Intigriti. De voorwaarden van het programma voor hackers zouden niet veranderen. Dat betekent dat een kleine kwetsbaarheid in software van Intel een beloning van 500 dollar waard is, terwijl een kritieke kwetsbaarheid in hardware tot 100.000 dollar kan opleveren.