HPE Aruba versterkt cyberbeveiliging met AI-aangedreven detectie en meer zero trust

aruba

HPE Aruba introduceert nieuwe AI-gedreven netwerkdetectie en -reactie en breidt zijn zero trust network access uit naar lokale netwerken.

HPE Aruba heeft zijn ZTNA-oplossing uitgebreid naar campusnetwerken en datacenters. De oplossing groeit zo verder dan de cloud, waar ze al beschikbaar is. Dat betekent dat het ZTNA-toegangsbeleid, dat eerder voornamelijk voor cloudomgevingen werd toegepast, nu ook lokaal beschikbaar is.

Die verbetering zorgt volgens Aruba voor een consistente gebruikerservaring, ongeacht de locatie of verbindingstype van de gebruiker. Dat is dan weer relevant voor organisaties die streven naar een uniforme beveiligingsstrategie, zowel in de cloud als on-premises.

NDR met AI

Ook het HPE Aruba netwerkportfolio groeit, en dat met nieuwe oplossingen voor netwerkdetectie en -reactie (NDR). De nieuwe functionaliteit is – hoe kan het ook anders – aangedreven door kunstmatige intelligentie.

lees ook

HPE Aruba installeert private 5G-netwerken

De NDR-oplossing maakt gebruik van gedragsanalyse om bedreigingen op te sporen op kwetsbare IoT-apparaten. De oplossing zit geïntegreerd met HPE Aruba Networking Central. Daar worden AI-modellen getraind op basis van netwerkgegevens om ongebruikelijke activiteiten te identificeren.

Deze aanpak is volgens Aruba belangrijk in omgevingen waar IoT-apparaten een significant deel van de infrastructuur uitmaken. Veranderingen in netwerkverkeer en apparaatgedrag kunnen immers vroegtijdig snel gedetecteerd worden.

Om de reactiesnelheid op bedreigingen te verhogen, biedt de Aruba Central voortaan beleidsaanbevelingen aan op basis van gedetecteerde aanvallen. Hierdoor kunnen beveiligingsteams wijzigingen in het beveiligingsbeleid simuleren voordat deze worden geïmplementeerd, wat het risico op netwerkonderbrekingen verkleint.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home