HarfangLab Guard ziet het daglicht: endpointbescherming en EDR in één

HarfangLab introduceert HarfangLab Guard, een gecombineerde oplossing van Endpoint Protection Platform (EPP) en Endpoint Detection and Response (EDR). Dit nieuwe aanbod biedt zowel geautomatiseerde bescherming als diepgaande dreigingsdetectie om bedrijven beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

HarfangLab Guard combineert de automatische dreigingsblokkering van EPP met de gedetailleerde detectiecapaciteiten van EDR. Deze aanpak is een antwoord op de toenemende complexiteit van IT-omgevingen, waarbij bedrijven steeds meer toegangspunten moeten beveiligen. Door deze integratie kunnen analisten zich richten op complexere dreigingen, terwijl de automatische bescherming van EPP eenvoudige aanvallen afhandelt.

HarfangLab heeft zijn bestaande EDR-oplossing, nu hernoemd naar HarfangLab Track, uitgebreid met een antivirus-engine en een firewall binnen HarfangLab Guard. Deze nieuwe oplossing biedt organisaties volledige on-premise bescherming met geavanceerde mogelijkheden zoals netwerkfiltering en bestandsscanning.

Uitgebreide functionaliteiten

De belangrijkste voordelen van HarfangLab Guard zijn de inzet van kunstmatige intelligentie voor het detecteren van onbekende dreigingen en de integratie van meerdere beveiligingslagen via één software-agent. Dit helpt bij het optimaliseren van endpointbeveiliging zonder extra belasting voor de IT-infrastructuur. Analisten kunnen daarnaast gebruikmaken van open detectie- en blokkeringsregels, waardoor de oplossing makkelijk aanpasbaar is binnen bestaande beveiligingsprocessen.

HarfangLab richt zich op gebruiksvriendelijke, efficiënte beveiligingsoplossingen die eenvoudig te integreren zijn, zonder dat daarbij opnieuw opstarten van systemen nodig is voor updates.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home