Google test verificatiefunctie met ‘blauw vinkje’ in zoekresultaten

Sommige gebruikers krijgen een blauw vinkje te zien bij hun zoekresultaten in Google zoeken. Google wil hiermee frauduleuze websites geen kans meer geven.

Google zou experimenteren met een ‘blauw vinkje’ in zijn zoekresultaten, dat aangeeft of een website geverifieerd is. Dat merkte een medewerker bij The Verge op. Van zodra hij inlogde op een ander Google-account, verdween het verificatiesymbool. Dit duidt erop dat Google nog in de testfase zit, en deze functie momenteel slechts bij enkele gebruikers zichtbaar is.

Verificatiefunctie

Google test momenteel bij enkele gebruikers het ‘blauwe vinkje’ uit. Dit is een nieuwe verificatiefunctie in Google zoeken dat aangeeft of een website betrouwbaar is of niet. Dit zou gebruikers helpen om frauduleuze websites sneller op te sporen. Zelf zien we de blauwe vinkjes nog niet staan, maar Google laat weten dat het momenteel in de experimentele fase zit.  

“We experimenteren regelmatig met functies die shoppers helpen betrouwbare bedrijven online te identificeren, en we voeren momenteel een klein experiment uit met vinkjes naast bepaalde bedrijven op Google”, aldus Molly Shaheen, woordvoerder van Google Public Affairs, aan The Verge.

Jay Peters van The Verge zag namelijk het blauwe vinkje verschijnen naast officiële sitelinks voor Microsoft, Meta, Epic Games, Apple, Amazon en HP. Wanneer je de muisaanwijzer op het vinkje zet, verschijnt volgend bericht: ‘Google’s signalen suggereren dat dit bedrijf het bedrijf is dat het zegt dat het is’. “Dit wordt bepaald door zaken als websiteverificatie, Merchant Center-gegevens en handmatige beoordelingen, aldus Shaheen. Wanneer deze functie breed wordt uitgerold, is nog niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.